Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Hollandse kwaliteit
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd
Antislip trap zonder antislipstripsBeperk het risico op valongevallen zonder in te leveren op designJa, ik wil een gratis offerte!

Antislip overzettreden

Er is niks zo vervelend als het uitglijden op een trap. In Nederland gebeurt dagelijks een groot aantal ongevallen waarbij mensen van de trap vallen. Met de wasmand van de trap lopen is al lastig genoeg, dan wilt u niet ook nog het risico lopen op uitglijden. Daarom zijn onze overzettreden ook vaak gebruikt bij jonge gezinnen en ouderen. En omdat u 20 jaar garantie krijgt op onze traprenovaties, bent u 20 jaar verzekerd van een antislip trap, die ook nog eens onderhoudsarm en slijt-/krasvast is.

Antislip is risicobeperkend

Om valongevallen op trappen te reduceren, is het fenomeen antislip gecreëerd. Het klinkt overdreven, maar een antislip trap kan levens redden. Of in ieder geval het risico op een ongeval significant beperken, enkele cijfers:

  • Het blijkt dat iedere 5 minuten een 65-plusser een bezoek moet brengen aan de spoedeisende hulp naar aanleiding van een valongeluk. Dagelijks overlijden er 11 mensen als gevolg van een valongeval. 10% van de SEH bezoeken zijn te wijden aan een ongeluk op de trap.
    Bron: Onderzoek van VeiligheidNL (uit 2017)
  • Elk jaar komen er 3700 kinderen bij de spoedeisende hulp als gevolg van een valongeval. Veruit het grootste deel hiervan komt door vallen van de trap.
    Bron: Boek Pas op, Kijk uit! Door Fieke Slee en Marielle Vehmeijer.

U kunt dit risico aanzienlijk beperken door te kiezen voor een traprenovatie door Next Step. Overtuigd? Vraag dan snel een offerte aan hiernaast. Meer weten over onze antislip technologie? Lees dan hieronder verder.

Next Step bijzonder hoge antislipwaarde

De antislip trappen van Next Step zijn voorzien van een HPL-toplaag die in verschillende moderne of klassieke designs verkrijgbaar zijn. In de toplaag is een uitzonderlijke samenstelling gecreëerd, die altijd stroef aanvoelt. Op deze wijze wordt de kans op uitglijden verkleind en behoudt de trap haar prachtige design. De traptreden hebben een bijzonder hoge antislipwaarde van R10, terwijl de antislip structuur bijna onzichtbaar is. Next Step biedt de perfecte oplossing aan als het gaat om veiligheid en design!

Andere antislip oplossingen voor trappen

Er zijn natuurlijk ook andere manieren om uw bestaande trap antislip te maken. Echter biedt dit nooit de gewenste oplossing voor de lange termijn.

Antislip verf

Antislip betreft technologieën en stoffen die als doel hebben de wrijvingscoëfficiënt uit te breiden en zo de producten veiliger te maken. Bij trappen wordt antislip in grote mate toegepast om het uitglijden op trappen te voorkomen. Deze trappen worden ook wel antislip trappen genoemd.Traptreden kunnen bijvoorbeeld geverfd worden met een speciale antislip-verf waardoor de traptreden een stuk stroever worden. Het nadeel van deze verf is dat deze bij intensief gebruik altijd zal slijten, waardoor de antislip-laag minder wordt. Meestal is dat al na vijf jaar. Bij Next Step geniet u garantie tot 20 jaar op uw antislip (en slijtvaste) overzettreden.

Antislip strips

Naast het verven van trappen met de bovengenoemde antislip-verf, bestaan er ook nog antislip strips. Deze strips zijn in de meeste gevallen gemaakt van rubberen materialen die op verschillende manieren op de traptreden bevestigd kunnen worden. Er bestaan strips die in voorgefreesde gaten bevestigd kunnen worden, maar ook zijn er plakstrips verkrijgbaar die op traptreden bevestigd kunnen worden.
Het grote nadeel van antislipstrips is natuurlijk dat ze vaak niet mooi passen bij het design van een trap. Ook daarom kiest u voor traprenovatie van Next Step.

Risico's beperken met een antislip trap?Vraag dan nu een offerte aan!

Tip: vraag gratis staal aan

De allerbeste indruk van onze materialen en kleuren krijgt u natuurlijk door het zelf te ervaren. Heeft u in onze collectie een kleur gevonden die u aanspreekt? Vraag dan rechts van deze een gratis staal aan (of hieronder, als u deze pagina op uw mobiel bekijkt).

Binnen één dag geplaatst
Milieuvriendelijk
Hollandse kwaliteit
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd