Binnen twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit

Houd rekening met jouw huisdier bij de traprenovatie

Houd rekening met jouw huisdier bij de traprenovatie

Jouw pas geschilderde trap ligt er strak en fris bij en dit wil je natuurlijk zo lang mogelijk zo houden. Je doet zelfs elke keer wanneer je naar boven gaat de schoenen uit om de trap niet te beschadigen. Je bent erg zuinig op jouw trap, maar jouw hond en jouw kat hebben hier geen enkele boodschap aan. Een nieuwe, gerenoveerde of een oude trap, de huisdieren gaan altijd op volle snelheid met hun scherpe klauwen over de trap. Sterker nog, het lijkt net alsof jouw huisdieren alleen maar vaker de trap gebruiken nadat je de trap hebt vernieuwd. Het gevolg: na een paar weken is de trap alweer aan een nieuwe schilderbeurt toe. En met die verharende huisdieren in jouw huis is vloerbedekking op de trap ook niet echt een goed idee.

Veel huisdierenbezitters vragen zich af of ze ook rekening moeten houden met hun huisdier wanneer ze een nieuwe trap laten plaatsen of wanneer ze de trap laten renoveren. Terecht ook, want naast het feit dat je de nieuwe trap mooi wil houden, is de veiligheid van jouw dier ook erg belangrijk. Een Next Step traprenovatie biedt uitkomst!

Geen beschadigingen aan de trap door jouw huisdier

Vloerbedekking en huisdieren, het is meestal geen goed huwelijk. De katten gebruiken het om hun nagels te slijpen en je kunt wel blijven stofzuigen om al die hondenharen kwijt te raken. Een harde ondergrond is wat je wil, maar dan moet hij wel krasbestendig zijn. Next Step traptreden zijn de meest slijtvaste traptreden die op dit moment leverbaar zijn. Ze zijn bestand tegen intensief gebruik en dus ook tegen de scherpe pootjes van jouw huisdieren. Nadat je de trap hebt laten renoveren met Next Step traptreden hoef je de trap dus nooit meer te schilderen.

Makkelijk schoon te houden

Jouw huisdier beweegt zich buitenhuis het liefst buiten de gebaande paden en neemt regelmatig vuil mee naar binnen. Het schoonhouden van een Next Step trap is een eenvoudige klus. De onderhoudsarme traptreden maken de trap uitermate geschikt voor huisdierenbezitters. Met een stofzuiger en een doekje heb je de trap in heen handomdraai weer schoon. Bovendien is de traptrede waterbestendig. Wanneer je de trap door ons laat renoveren, beschik je over een onderhoudsarme trap.

De veiligheid van jouw huisdier na de traprenovatie

Een kat komt altijd op zijn pootjes terecht, maar een hond niet. Om te voorkomen dat ze een lelijke smakkerd maken, wil je geen gladde delen op de traptreden. Bij voorkeur heeft de complete traptrede een antislip profiel. In de toplaag van onze Next Step traptreden zijn groeven aangebracht, waardoor jouw huisdier altijd veilig over de trap kan bewegen. Verder is het belangrijk in het ontwerp rekening te houden met het traphek of vloerhek. Jouw huisdier kan namelijk klem komen te zitten tussen de spijlen. Wij houden bij elke traprenovatie rekening met jouw veiligheid, maar ook de veiligheid van jouw huisdier.

Meer weten?

Onze adviseurs kunnen jou een gedegen advies geven over de traprenovatie die past bij jouw interieurwensen en jouw huisdieren. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend advies!

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Wenteltrappen renoveren

Heb je een wenteltrap in de gang of woonkamer die aan vernieuwing toe is? Dan kunnen wij van Next Step Traprenovatie wellicht de oplossing bieden!...

Lees meer

Interieurplannen? Gebruik een moodboard!

Ben je van plan jouw trap en/of complete interieur een make-over te geven, maar worstel je nog met het bepalen van de juiste stijl voor...

Lees meer

Zijkant trap afwerken

Wanneer je je trap laat renoveren, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de afwerking van de zijkanten van de trap. De zijkanten...

Lees meer