Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Hollandse kwaliteit
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd
De mooiste trap voor een moderne, jaren 30- of notariswoning

Trap renoveren? Zo kiest u de beste trap voor uw woning!

28 juni 2018

De ergernis over die ouderwetse trap met vale bekleding bestaat al een tijdje. Tijd om er iets aan te doen! Een compleet nieuwe trap is u iets te kostbaar, maar de trap renoveren lijkt een goede optie. Nu komt de volgende hersenbreker: welke trap kiest u? Dat ligt gedeeltelijk aan de soort woning die u heeft. Modern, jaren ‘30 of een notariswoning bijvoorbeeld. Wij zetten de opties voor u op een rijtje.

Uw oude trap renoveren

Laten we beginnen bij het begin, want hoe werkt dat eigenlijk, dat renoveren van uw trap? Dat is vrij simpel: nadat u uw keuzes met een adviseur heeft besproken, komen onze monteurs bij u langs. Uw trap wordt op maat gezaagd – buiten de woning, dat scheelt weer rotzooi in huis – en over de bestaande trap heen gelijmd. Dat kan vaak binnen één dag dus u zit niet dagen zonder trap. Wel zo makkelijk.

Dit hele proces begint uiteraard bij het kiezen van een trap. Welke kleur kiest u? Gaat u alleen voor overzettreden of komen er ook stootborden aan te pas? En hoe zit het met de leuning, past die straks nog wel bij de nieuwe trap? Geen zorgen, wij helpen u graag met deze lastige keuzes.

Trap voor een moderne woning

Heeft u bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning of houdt u van een modern interieur? Dan is een trendy materiaal wellicht een goede optie. Denk hierbij aan een trap met betonlook, zoals de Narvic Dock. Een helderwit exemplaar staat overigens ook altijd erg mooi in een moderne woning.

Wilt u echt iets bijzonders in uw moderne woning? Overweeg dan eens stootborden in een bijzonder patroon. Zo is het marmerpatroon enorm populair tegenwoordig. Dit geeft uw moderne trap een extra hippe uitstraling.

Jaren 30-woning

Ook in een jaren 30-woning doet een witte trap het vaak ontzettend goed. Om het helemaal af te maken, kunt u kiezen voor sprekende klassieke spijlen of zwarte leuningen. Dat geeft het net even een speciaal tintje. Afhankelijk van de stijl van uw interieur natuurlijk.

Notariswoning

Een notariswoning vereist een hele andere aanpak dan een moderne of jaren 30-woning. Het is immers een uitgesproken soort woning met een bijzondere uitstraling. Een klassieke trap staat hier vaak heel mooi. Denk hierbij aan een trap met houtlook, zoals River Pine of Chalet Oak.

Afhankelijk van uw interieur, kunt u ook voor de modernere variant van de houten trap kiezen. Met behulp van een lichtere kleur hout met minder zichtbare nerven bijvoorbeeld, zoals de Glen Oak-variant.

Geen antislipstrips nodig

Hartstikke leuk, zo’n trap met houtlook, maar die zwarte antislipstrips doen toch een beetje afbreuk aan het uiterlijk van dat nieuwe exemplaar. Goed nieuws: met een trap van Next Step heeft u die lelijke strips niet nodig! Deze trappen zijn namelijk voorzien van een antisliplaag die totaal onzichtbaar is.

De beste trap kiezen

Een trap is vaak een groot onderdeel van uw interieur. Of hij nou alleen zichtbaar is in de gang of prominent aanwezig is in de woonkamer. Daarnaast gaat een trap tientallen jaren mee. Over de treden die u nu uitkiest, loopt u over dertig jaar nog steeds. We snappen dus dat het een lastige keuze is, zo’n houtsoort.

Neem eens een kijkje in onze collectie en vraag een gratis kleurstaal aan zodra u een mogelijke keuze heeft gemaakt. Bent u zeker van uw keuze? Dan kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Dit kost u dus nog helemaal niks. Wij willen immers dat u nog jarenlang geniet van uw gloednieuw ogende trap!

Benieuwd naar kleuren en designs?Vraag gratis kleurstaal aan

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht
18 juli 2019

Keepboomtrap renoveren

Heb jij thuis een keepboomtrap, maar ben je er niet helemaal tevreden mee? Of past de kleur van je trap niet meer bij je interieur?...
23 april 2019

Houd rekening met uw huisdier bij de traprenovatie

Uw pas geschilderde trap ligt er strak en fris bij en dit wilt u natuurlijk zo lang mogelijk zo houden. U doet zelfs elke keer...
30 januari 2019

Een split level woning? Zo verbind je de verdiepingen met elkaar.

Een split level woning is voor veel mensen een enorme uitdaging qua inrichting. Hoe ga je om met al die verschillende niveaus? En hoe zorg...