Binnen twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit

Traprenovatie bij een botanisch interieur

Planten, planten en nog meer planten. Een botanisch interieur staat er vol mee. Toch draait het bij een botanisch interieur om meer dan alleen planten en groen. In deze woonstijl draait het ook om eenvoud, openheid en natuurlijke materialen. Word je blij van de natuur? Dan past deze woonstijl perfect bij jou.

Van grote kamerplanten tot kleine cactusjes

In een botanisch interieur horen planten te staan. Het is de basis van deze groene woonstijl. De kleur, grootte en verschillende soorten van de plantjes bepalen de sfeer in een botanisch interieur. Ga dus voor een goede mix tussen grote opvallende planten in mooie rotan manden tot kleine cactusjes in stenen potjes. Ook hangplanten zijn weer helemaal hip, hang deze eens op een plek waar ze niet worden verwacht, bijvoorbeeld het trapgat.

Vergeet de trap niet

Natuurlijk wil je dat alle onderdelen van jouw huis bijdragen aan het botanisch interieur. De trap kan je dan niet vergeten. Zoals we al zeiden draait het bij deze woonstijl voornamelijk om de kleur groen en natuurlijke materialen. Is jouw oude trap toe aan een nieuwe look en wil je gaan renoveren? Kies dan voor treden met houtstructuur, ons design River Pine [4181] zorgt met z’n natuurgetrouwe look voor een trap met karakter. Ga je toch liever voor iets meer subtiel? Bij het design Mystic Pine [4161] zijn ook de natuurlijke nerven te zien maar is de trap iets minder ruig. Door de neutrale donkere kleur passen deze treden prachtige in een botanisch interieur.

Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2
Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2
Afbeelding - Meerdere houtstructuren

Meerdere houtstructuren

Heb je toch een andere soort houtstructuur op jouw trap voor ogen? Bij Next Step hebben wij verschillende soorten hout designs die je misschien beter vindt passen binnen jouw (botanische) interieur.

Ontdek alle houtstructuren

Maak het af

Accessoires zijn niet te missen in een botanische woonstijl. Ga voor posters met een palmprint, of misschien juist een behangetje met zo’n natuurlijke print. Maar ook fotolijstjes met een tropisch patroon of een paar terracotta potjes kunnen al zorgen voor een compleet nieuw uiterlijk. Overdrijf alleen niet, zorg voor een balans tussen de natuurlijke materialen en printjes in jouw woning.

Ben je opzoek naar meer inspiratie voor jouw traprenovatie? Bekijk dan eens onze voorbeelden pagina met recente traprenovaties in Nederland.

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Ruimte onder open of dichte trap benutten

Het benutten van de ruimte onder de trap is niet alleen praktisch, maar het maximaliseert ook de beschikbare ruimte in je huis. Er zijn talloze...

Lees meer

Wenteltrappen renoveren

Heb je een wenteltrap in de gang of woonkamer die aan vernieuwing toe is? Dan kunnen wij van Next Step Traprenovatie wellicht de oplossing bieden!...

Lees meer

Interieurplannen? Gebruik een moodboard!

Ben je van plan jouw trap en/of complete interieur een make-over te geven, maar worstel je nog met het bepalen van de juiste stijl voor...

Lees meer
Binnen twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit