fbpx
Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Gratis LED verlichting
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd
Antislip trap zonder antislipstripsBeperk het risico op valongevallen zonder in te leveren op designJa, ik wil een gratis offerte!

Antislip trap door onze overzettreden

Er is niks zo vervelend als het uitglijden op een trap. In Nederland gebeurt dagelijks een groot aantal ongevallen, waarbij mensen van de trap vallen. Met de wasmand van de trap lopen is al lastig genoeg, dan wil je niet ook nog het risico lopen om uit te glijden. Daarom zijn onze overzettreden (met speciale antislip toplaag) ook vaak gebruikt bij jonge gezinnen en ouderen. En omdat je 20 jaar garantie krijgt op onze traprenovaties, ben je 20 jaar verzekerd van een antislip trap, die ook nog eens onderhoudsarm en slijt-/krasvast is.

Antislip is risicobeperkend

Houten traptreden zijn vaak erg glad. Om valongevallen op trappen te verminderen, is het fenomeen antislip gecreëerd. Het klinkt overdreven, maar een veilige trap is essentieel; een antislip trap kan levens redden. Of in ieder geval het risico op een ongeval enorm beperken, enkele cijfers:

  • Het blijkt dat iedere 5 minuten een 65-plusser een bezoek moet brengen aan de spoedeisende hulp naar aanleiding van een valongeluk. Dagelijks overlijden er 11 mensen als gevolg van een valongeval. 10% van de SEH bezoeken zijn te wijden aan een ongeluk op de trap.
    Bron: Onderzoek van VeiligheidNL (uit 2017)
  • Elk jaar komen er 3700 kinderen bij de spoedeisende hulp als gevolg van een valongeval. Veruit het grootste deel hiervan, komt door vallen van de trap.
    Bron: Boek Pas op, Kijk uit! Door Fieke Slee en Marielle Vehmeijer.

Je kunt dit risico aanzienlijk beperken door te kiezen voor een traprenovatie door Next Step. Overtuigd? Vraag dan snel een offerte aan hiernaast. Meer weten over onze anti slip technologie? Lees dan hieronder verder.

Next Step bijzonder hoge antislipwaarde

De antislip overzettreden van Next Step zijn voorzien van een HPL-toplaag die in verschillende moderne of klassieke designs verkrijgbaar zijn. In de toplaag is een uitzonderlijke samenstelling gecreëerd, die altijd stroef aanvoelt. Op deze manier wordt de kans op uitglijden verkleind en behoudt de trap haar prachtige uitstraling. De traptreden hebben een bijzonder hoge antislipwaarde van R10, terwijl de antislip structuur bijna onzichtbaar is. Next Step biedt de perfecte oplossing aan als het gaat om veiligheid en design!

Andere antislip oplossingen voor trappen

Er zijn natuurlijk ook andere manieren om uw bestaande gladde trap antislip te maken. Zoals het gebruik van anti slip tape. Echter biedt dit nooit de gewenste oplossing voor de lange termijn.

Antislip verf – elke 5 jaar opnieuw

Antislip betreft technologieën en stoffen die als doel hebben de wrijvingscoëfficiënt uit te breiden en zo de producten veiliger te maken. Bij trappen wordt antislip in grote mate toegepast om het uitglijden op trappen te voorkomen. Deze trappen worden ook wel antislip trappen genoemd. Traptreden kunnen bijvoorbeeld geverfd worden met een speciale antislip-verf waardoor de traptreden een stuk stroever worden. Het nadeel van deze verf is dat deze bij intensief gebruik altijd zal slijten, waardoor de antislip-laag minder wordt. Meestal is dat al na vijf jaar. Bij Next Step geniet je van een garantie tot 20 jaar op de antislip (en slijtvaste) overzettreden.

Antislip strips – Verpesten de uitstraling van uw trap

Naast het verven van trappen met de bovengenoemde antislip-verf, bestaan er ook de welbekende antislip strips. Deze strips zijn in de meeste gevallen gemaakt van rubberen materialen die op verschillende manieren op de traptreden bevestigd kunnen worden. Er bestaan strips die in voorgefreesde gaten bevestigd kunnen worden, maar ook zijn er plakstrips verkrijgbaar die op traptreden bevestigd kunnen worden.
Het grote nadeel van een antislip trap strip is natuurlijk dat het vaak niet mooi past bij het design van een trap. Ook daarom kies je voor traprenovatie van Next Step.

Antislip tape – Wordt snel vuil

Een laatste optie is om antislip tape aan te brengen op je traptreden. Het is een zeer voordelige optie en vaak is deze tape in twee kleuren te verkrijgen: transparant of zwart. Het nadeel is alleen dat de tape na een paar weken er vies uit komt te zien en uw de tape weer dient te vervangen. Ten opzichte van de antislip toplaag van Next Step moet je dus (12 maanden x 20 jaar) 240 keer de tape op uw trap vervangen. Een rol antislip tape kost gemiddeld €10,- en er zit vijf meter tape op een rol. Op een trap van 13 treden heb je dus minimaal twee rollen nodig. Als we die investering optellen, wordt antislip tape al snel duurder dan een traprenovatie van Next Step.

Risico's beperken met een antislip trap?Vraag dan nu een offerte aan!
Binnen één dag geplaatst
Milieuvriendelijk
Gratis LED verlichting
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd