• bg Vanaf twee weken geleverd
 • bg Vaste prijsgarantie
 • bg Betrouwbare kwaliteit

Antislip trap zonder antislipstrips

Beperk het risico op valongevallen zonder in te leveren op design. Ja, ik wil een vrijblijvende afspraak maken!

Antislip trap door onze overzettreden

Er is niks zo vervelend als het uitglijden op een trap. In Nederland komen dagelijks een groot aantal ongevallen voor waarbij mensen van de trap vallen. Met de wasmand van de trap lopen is al lastig genoeg, dan wil je niet ook nog het risico lopen om uit te glijden. Daarom bieden onze overzettreden met speciale antislip toplaag uitkomst. En omdat je 20 jaar garantie krijgt op onze traprenovaties, ben je 20 jaar verzekerd van een antislip trap, die ook nog eens onderhoudsarm, slijt- en krasvast is.

Een antislip trap, is dat verplicht?

Een vraag die we vaak krijgen is de volgende: Is een slijtstrip of antislip strip verplicht in mijn trap? Deze vraag is heel begrijpelijk, iedereen wil namelijk graag een veilige trap zonder kans op uitglijders. Daarnaast vinden de meeste mensen zo’n rubberen profiel in de mooie traptreden maar niks. Daarom hebben wij het antwoord op deze vraag opgezocht voor jou.

Niet verplicht, wel aan te raden

Een slijtstrip of antislipstrip in jouw traptrede is niet verplicht maar wel aan te raden. Een gelakte traptrede kan namelijk erg glad zijn en vergroot de kans op uitglijden. Zeker wanneer je de trap zonder schoenen betreed.

Next Step voorkomt slijtage

Bij een normale houten trap helpt het tegen de slijtage om een antisliprubber te plaatsen. Dit rubber vangt als het ware de grootste klappen op qua slijtage. Ondanks dat een antisliprubber erg praktisch is, ziet het er niet altijd even mooi uit.

Hoe los je dit op? Bij een Next Step renovatie bieden we een mooi alternatief. De treden van Next Step zijn van zichzelf slijtvast en geschikt voor alle soorten schoenen, dus vele maten slijt vaster dan de beste lak of verf. Daarnaast zijn de treden van ons ook voorzien van een antisliplaag, waardoor de trap naast slijtvast ook veilig is! Dus maak je zich geen zorgen, kies voor een mooie, slijtvaste, en veilige trap van Next Step!

Afbeelding - De oplossing

De oplossing

Next Step heeft de oplossing voor dit probleem. Wij maken gebruik van een unieke eigen oppervlaktestructuur welke onder alle omstandigheden stroef blijft. Deze oppervlaktestructuur zie je niet maar merk je wel! Zelfs wanneer je de antislip trap met natte voeten of natte schoenen betreed hoef je zich geen zorgen te maken om uit te glijden. Dus geniet van de voordelen van een antislipprofiel zonder de nadelen!

Vrijblijvende afspraak maken

Antislip is risicobeperkend

Houten traptreden zijn vaak erg glad. Om valongevallen op trappen te verminderen, is het fenomeen antislip gecreëerd. Het klinkt overdreven, maar een veilige trap is essentieel; een antislip trap kan levens redden. Ze beperken het risico op een ongeluk in ieder geval enorm. Enkele cijfers:

 • Het blijkt dat iedere 5 minuten een 65-plusser een bezoek moet brengen aan de spoedeisende hulp naar aanleiding van een valongeluk. Dagelijks overlijden er 11 mensen als gevolg van een valongeval. 10% van de SEH bezoeken zijn te wijden aan een ongeluk op de trap.
  Bron: Onderzoek van VeiligheidNL (uit 2017)
 • Elk jaar komen er 3700 kinderen bij de spoedeisende hulp als gevolg van een valongeval. Veruit het grootste deel hiervan, komt door vallen van de trap.
  Bron: Boek Pas op, Kijk uit! Door Fieke Slee en Marielle Vehmeijer.

Je kunt dit risico aanzienlijk beperken door je trap te laten bekleden door Next Step Traprenovatie. Overtuigd? Maak dan een vrijblijvende afspraak voor een offerte op maat. Meer weten over onze antislip technologie? Lees dan hieronder verder.

Next Step bijzonder hoge antislipwaarde

De antislip overzettreden van Next Step zijn voorzien van een HPL-toplaag die in verschillende moderne of klassieke designs verkrijgbaar zijn. In de toplaag is een uitzonderlijke samenstelling gecreëerd, die altijd stroef aanvoelt. Op deze manier wordt de kans op uitglijden verkleind en behoudt de trap haar prachtige uitstraling. De traptreden hebben een bijzonder hoge antislipwaarde van R10, terwijl de antislip structuur bijna onzichtbaar is. Met deze HPL traprenovatie biedt Next Step de perfecte oplossing aan als het gaat om veiligheid en design!

Afbeelding - Voordelen van Next Step Traprenovatie

Voordelen van Next Step Traprenovatie

 • Slijtvast (hoogste klasse AC5): het intensief gebruiken van de trap is geen probleem, de treden blijven door het materiaal mooi
 • Antislip (hoogste klasse R10/A): door de speciale antislipstructuur in de HPL-toplaag is uitglijden verleden tijd
 • Onderhoudsarm: houten trappen moeten om de circa 3 jaar opnieuw geschilderd worden. Onze treden blijven mooi, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen
 • Kleurvast: onze treden blijven 100% kleurvast, omdat iedere trede onder zeer hoge temperatuur in de juiste kleur wordt geperst
Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2

Andere antislip trap oplossingen

Er zijn natuurlijk ook andere manieren om je bestaande gladde trap antislip te maken. Zoals het gebruik van antislip tape. Echter biedt dit nooit de gewenste oplossing voor de lange termijn.

Antislip verf – Elke 5 jaar opnieuw

Antislip betreft technologieën en stoffen die als doel hebben de wrijvingscoëfficiënt uit te breiden en zo de producten veiliger te maken. Bij trappen wordt antislip in grote mate toegepast om het uitglijden op trappen te voorkomen. Deze trappen worden ook wel antislip trappen genoemd. Traptreden kunnen bijvoorbeeld geverfd worden met een speciale antislip-verf waardoor de traptreden een stuk stroever worden. Het nadeel van deze verf is dat deze bij intensief gebruik altijd zal slijten, waardoor de antislip-laag minder wordt. Meestal is dat al na vijf jaar. Bij Next Step geniet je van een garantie tot 20 jaar op de antislip (en slijtvaste) overzettreden.

Antislip strips – Verpesten de uitstraling van je trap

Naast het verven van trappen met de bovengenoemde antislip-verf, bestaan er ook de welbekende antislip strips. Deze strips zijn in de meeste gevallen gemaakt van rubberen materialen die op verschillende manieren op de traptreden bevestigd kunnen worden. Er bestaan strips die in voorgefreesde gaten bevestigd kunnen worden, maar ook zijn er plakstrips verkrijgbaar die op traptreden bevestigd kunnen worden.

Het grote nadeel van een antislip trap strip is natuurlijk dat het vaak niet mooi past bij het design van een trap. Ook daarom kies je voor traprenovatie van Next Step.

Antislip tape – Wordt snel vuil

Een laatste optie is om antislip tape aan te brengen op je traptreden. Het lijkt een zeer voordelige optie en vaak is deze tape in twee kleuren te verkrijgen: transparant of zwart.

Het nadeel is alleen dat de tape na een paar weken er vies uit komt te zien en je de tape weer dient te vervangen. Ten opzichte van de antislip toplaag van Next Step moet je dus (12 maanden x 20 jaar) 240 keer de tape op je trap vervangen. Een rol antislip tape kost gemiddeld €10,- en er zit vijf meter tape op een rol. Op een trap van 13 treden heb je dus minimaal twee rollen nodig. Als we die investering optellen, wordt antislip tape al snel duurder dan een traprenovatie van Next Step.

Voorkom uitglijden met een veilige antislip trap

Een antislip trap van Next Step Traprenovatie is veilig, onderhoudsarm en stijlvol. Laat je trap renoveren en geniet van een veilige trap die volledig aan jouw smaak voldoet. Of je nu gaat voor een betonlook, pvc of houten traprenovatie, al onze trappen zijn antislip.

Benieuwd naar de kosten voor een traprenovatie? Maak een vrijblijvende afspraak voor een prijs op maat!

Risico's beperken met een antislip trap?Vrijblijvende afspraak maken
Afbeelding - Particulier of zakelijk?

Particulier of zakelijk?

Wil je een trap renoveren voor een bedrijfspand, kantoorruimte of andere zakelijke ruimte? Bezoek dan onze zakelijke omgeving voor de beste service en oplossingen op maat!

Ga naar zakelijke omgeving

Veelgestelde vragen

Ontdek hier het antwoord op al jouw vragen met betrekking tot antislip trappen.

Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit