Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit

Traprenovatie met HPL

Is jouw trap versleten of beschadigd? Kies dan voor een HPL traprenovatie en geniet weer van een mooie trap die volledig is bekleed met onze slijtvaste overzettreden. Direct een prijs op maat aanvragen

HPL traprenovatie

Bij Next Step kies je voor een HPL traprenovatie. De overzettreden die wij gebruiken zijn voorzien van een HPL-toplaag. Traprenovatie met HPL is ideaal, want het is goed bestand tegen vocht, hitte en krassen, waardoor het geschikt is voor intensief gebruik.

HPL is een materiaalsoort dat je regelmatig tegenkomt in woonruimten, bedrijfspanden en openbare gelegenheden. Het wordt vaak gebruikt als vloer (laminaat), maar ook als bekleding voor traptreden of als overzettreden bij traprenovaties. Maak van jouw huidige trap een HPL trap en geniet van de voordelen!

Wat is HPL?

HPL staat voor High Pressured Laminate. De HPL-toplaag bestaat uit drie verschillende lagen: de basislaag, de decoratielaag en de bovenplaat. De basislaag bestaat uit verschillende lagen kraftpapier, geïmpregneerd met fenolhars. Met de decoratieve papierlaag wordt de look van de treden bepaald. Dit maakt het mogelijk dat we de traptreden in verschillende designs kunnen produceren.

De bovenste laag bestaat uit melaminehars, wat HPL krasbestendig maakt. De drie lagen worden onder extreem hoge druk samengeperst tot een keiharde plaat.

Duurzaam

Zowel melaminehars en fenolhars zijn natuurlijke producten en dragen bij aan de duurzame productiewijze van onze overzettreden. In het hele productieproces proberen we zo duurzaam mogelijk om te gaan met grondstoffen en afval. Wij gebruiken dan ook uitsluitend materialen met een FSC®-keurmerk voor onze trappen.

PVC of HPL op trap?

Er zit weldegelijk een verschil in een traprenovatie met PVC of met HPL. Het voordeel van PVC is de lagere prijs, maar hierdoor lever je wel in op de kwaliteit. De eigenschappen van HPL zijn perfect voor traprenovaties. Een HPL traprenovatie wil je het liefst maar één keer doen. Je bent dus op zoek naar een oplossing waar je jaren mee vooruit kunt. Dus, ga je voor een PVC of HPL trap? Ten opzichte van de meeste houten trappen, gaan HPL traptreden veel langer mee. Na de traprenovatie hoef jij je dus geen zorgen meer te maken over slijtage en schilderwerk.

Next Step afbeelding - 1

De voordelen van een HPL trap

Wanneer jij kiest voor een traprenovatie met HPL geniet je ook van de voordelen die het met zich meebrengt.

  • Slijtvast: het intensief gebruiken van de trap is geen probleem, de treden blijven door het materiaal mooi.
  • Antislip: door de speciale antislipstructuur in de HPL-toplaag is uitglijden verleden tijd.
  • Onderhoudsarm: houten trappen moeten om de circa 3 jaar opnieuw geschilderd worden. Onze treden blijven mooi, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.
  • Kleurvast: onze treden blijven 100% kleurvast, omdat iedere trede onder zeer hoge temperatuur in de juiste kleur wordt geperst.

We geven maar liefst 20 jaar garantie, omdat we geloven in ons materiaal van hoge kwaliteit. Zo krijg jij een HPL trap, passend bij jouw wensen met tal van voordelen. Wil je meer weten over ons materiaal? Lees meer.

Zelf je traprenovatie uitvoeren?

Losse traprenovatie onderdelen, zoals overzettreden en stootborden, bestel je eenvoudig via Trappenmaat. Ben je zelf een handige klusser? Of ken je een vakman die je kan helpen? Kies dan het gewenste design en selecteer het aantal benodigde traprenovatie onderdelen.

Voorbeelden van HPL traprenovaties

Op onze website staan voorbeelden van verschillende traprenovaties die door Next Step zijn uitgevoerd. Je kunt ook door onze digitale catalogus heen bladeren voor inspiratie. Ben je daarna nog niet uitgekeken? Kijk dan ook even op onze social media voor meer inspiratie, het laatste nieuws, tips & tricks.

Voor- en nafoto’s  van een HPL traprenovatie

Bekijk hieronder de voor- en nafoto’s van een gerenoveerde trap door Next Step Traprenovatie.

Next Step afbeelding - 1

Lees de reviews van onze tevreden klanten

 

Traprenovatie binnen een dag

Een HPL traprenovatie is meestal al binnen één dag uitgevoerd. Je leeft dus niet dagen lang in troep, maar de woning is binnen een dag alweer toonbaar. Doordat de overzettreden op maat gezaagd worden, hoeft de oude trap er ook niet uitgebroken te worden. Dit scheelt een hoop overlast, tijd en rommel.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Ben je dus op zoek naar een geschikt bedrijf om van jouw trap een HPL trap te maken? Bij Next Step doen we dit graag voor je. Al vanaf €2.850 inclusief btw en montage heb jij al een nieuwe trap. Neem de juiste stap en kom naar Next Step. Laat je gerust eens geheel vrijblijvend voorlichten door onze adviseurs over de kosten van de traprenovatie. Je kunt natuurlijk ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Binnen één dag heb je de offerte al in je mailbox (met uitzondering van weekenden en feestdagen)!

Onze werkwijze

In slechts 3 simpele stappen heb je super snel al een volledig gerenoveerde trap.

Stap 1: Offerte aanvragen

Je begint met het aanvragen van een offerte. Zo kunnen we je zo makkelijk mogelijk helpen.

Stap 2: Adviesgesprek

Wij bellen je en geven je gratis advies op basis van je offerte. Hierna plannen we de renovatie met je in.

Stap 3: Renovatie

Onze monteurs zullen super snel klaar staan om binnen één dag je trap volledig te renoveren.

Offerte aanvragen

Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit