• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

Stootborden bij jouw traprenovatie

Royale keuze, van blauwstaal tot wit Ja, ik wil een vrijblijvende offerte!

Slijtvaste stootborden voor jouw trap

Wil je van je open trap een dichte trap maken of zijn de bestaande stootborden aan vervanging toe? Bij Next Step Traprenovatie kunnen wij wij ook de stootborden meenemen tijdens de traprenovatie. Met de verschillende designs kun jij jouw stootborden in combinatie met de overzettreden passend maken binnen jouw interieur. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder.

Wat zijn stootborden?

Stootborden zijn de (schop)planken die tussen de treden zitten om je trap dicht te maken. Een dichte trap brengt natuurlijk ook voordelen met zich mee. Zo zorgt het voor meer geluidsdichtheid en minder warmteverlies. Bij Next Step Traprenovatie kunnen wij een bestaande dichte trap bekleden met nieuwe voorzet stootborden of een open trap dicht maken.

Onze stootborden zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de overzettreden, namelijk HPL. Met als voordeel: onder andere slijt- én krasvast. Oftewel, makkelijker in onderhoud én gaat ook nog eens langer mee.

Voordelen van stootborden

Wanneer jij kiest voor stootborden maak je daarmee jouw trap dicht. Dit brengt vele voordelen met zich mee, namelijk::

  • Geluiddempend
  • Minder warmteverlies
  • Luxe uitstraling
  • Er valt geen vuil tussen de treden naar beneden
  • Een dichte trap is veel veiliger voor kinderen

Vele mogelijkheden

Je kunt onze designs goed met elkaar combineren. Ga je voor een rustige uitstraling en kies je voor witte stootborden of maak je het stoer door te kiezen voor zwarte stootborden? Beide kleuren kunnen zowel met een houtlook design gecombineerd worden als met een betonlook. Een volledige trap in houtlook? Ook dat is mogelijk.

Zowel overzettreden als stootborden in hetzelfde design. De combinaties zijn eindeloos. Bekijk de mogelijkheden op onze collectie pagina. We lichten twee veel gekozen designs voor stootborden uit.

Zwarte stootborden

Het Next Step design Black [0901] kan op verschillende manieren toegepast worden als stootbord. Kies je voor zowel overzettreden als stootborden in dit design, dan creëer je een moderne en luxe uitstraling, passend in ieder interieur. Je kunt het natuurlijk ook combineren met een houtlook overzettrede, bijvoorbeeld Chalet Oak [4005]. Zo creëer je een strakke, maar ook landelijke uitstraling.

Afbeelding - Een luxe uitstraling

Een luxe uitstraling

Kies je voor stootborden in een donkere kleur, dan creëer je hiermee een luxe uitstraling.

Witte stootborden

Witte stootborden geven een trap een frisse uitstraling. Bij Next Step Traprenovatie kun je kiezen uit twee kleuren witte stootborden, namelijk: Snow White [9417] en Pearl White [0105]. Een trap volledig in wit uitgevoerd of toch combineren met een houtlook of betonlook? Met witte stootborden kun je alle kanten op!

Let op! Design Pearl White [0105] is enkel toepasbaar als stootbord.

Afbeelding - Traptreden in de hoofdrol

Traptreden in de hoofdrol

Door te kiezen voor stootborden in een wit decor laat je jouw nieuwe traptreden extra opvallen.

Witte trappen

Stootbord én overzettrede in hetzelfde design

Een trap volledig in houtlook of betonlook uitgevoerd? Kies voor zowel de overzettrede als het stootbord hetzelfde design. Zo sluit alles naadloos op elkaar aan en creëer je één geheel. Een mooie massieve uitstraling

Afbeelding - Stootbord en overzettrede matchen

Stootbord en overzettrede matchen

Wanneer je jouw trap in één kleur renoveert ontstaat er een mooie massieve uitstraling.

Onze collectie

Zelf je traprenovatie uitvoeren?

Losse traprenovatie onderdelen, zoals overzettreden en stootborden, bestel je eenvoudig via Trappenmaat. Ben je zelf een handige klusser? Of ken je een vakman die je kan helpen? Kies dan het gewenste design en selecteer het aantal benodigde traprenovatie onderdelen.

Inspiratie opdoen

Een design kiezen voor jouw overzettrede is al moeilijk, laat staan ook nog een design kiezen voor de stootborden. Gelukkig hebben wij al vele traprenovaties uit mogen voeren, waardoor we vele mogelijkheden voorbij hebben zien komen. Doe alvast wat inspiratie op in onze catalogus of bekijk een aantal uitgevoerde projecten op onze voorbeelden pagina.

Wil je onze designs in het echt zien? Neem contact met ons op en maak een afspraak. Onze adviseurs staan voor je klaar om te helpen en als je vragen te beantwoorden.

Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit