• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

Zijkant trap afwerken

Afwerking van de zijkanten van de trap

Wanneer je je trap laat renoveren, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de afwerking van de zijkanten van de trap. De zijkanten kunnen namelijk een groot verschil maken in de uitstraling van de trap en de algehele sfeer van de ruimte waarin de trap zich bevindt. In dit artikel leggen we je uit wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot de zijkant van de trap afwerken.

Zijkanten trap verven

Je kunt de zijkanten van de trap, ook wel trapwangen genoemd, natuurlijk (laten) schilderen. Je kunt kiezen voor een kleur die matcht met de kleur van de wanden zodat de trap en de muur in elkaar overlopen, maar je kunt juist ook kiezen voor een contrasterende kleur. Als het al enige tijd geleden is dat de wangen geschilderd zijn, raden we dit altijd wel aan om te doen zodat het echt een strak eindresultaat wordt.

Een trap verven?Zo doe je dat!

Zijkant trap schilderen vóór traprenovatie

Besluit je om de trapwangen te schilderen, doe dit dan vóór wij de trap komen renoveren. Dit omdat wij de trap dan direct na montage af kunnen kitten, wat ervoor zorgt dat je trap direct na de renovatie beschermd is tegen vocht. We kunnen dan ook afkitten in de kleur van de treden, terwijl we bij achteraf schilderen alleen witte kit kunnen gebruiken. Ook is het voor jezelf een stuk makkelijker; wanneer je het achteraf pas zou doen moet je de treden afplakken om te voorkomen dat je op de pas gerenoveerde trap knoeit. Daarnaast is het ook erg fijn dat als wij geweest zijn het trapgat weer voor een hele tijd klaar is.

Wil je het schilderen laten doen door een ervaren schilder? Ook daar kunnen wij je bij helpen. Tijdens het adviesgesprek kijken we graag samen of het nodig is om de zijkanten van de trap te verven.

Zijkant trap bekleden

De zijkant van de trap afwerken door deze te verven is een optie, maar zou het niet mooi zijn als je de zijkant van de trap kunt renoveren met hetzelfde materiaal als de treden? Dit zorgt niet alleen voor een harmonieus geheel en strakke afwerking van de trap maar biedt ook praktische voorbeelden. Zoals bijvoorbeeld bescherming tegen beschadiging en slijtage. Profiteer van de voordelen van ons unieke materiaal. Dit is keihard, slijtvast, kleurvast en blijft dus super lang mooi. We geven dan ook niet voor niets 20 jaar garantie op ons materiaal.

Werkwijze zijkant trap bekleden

Bij een traprenovatie inclusief zijkanten zijn de trapwangen als eerste aan de beurt. Er wordt een mal gemaakt, door verschillende papieren om de onderkant van de trap heen te plakken. Vervolgens wordt die mal overgetekend op ons plaatmateriaal, waardoor we exact de vorm van de trapwang kunnen uitfrezen en tegen de zijkant van de trap kunnen plaatsen. Wanneer de nieuwe trapwang geplaatst is moeten hier nog afwerkkappen bovenop worden geplaatst, maar dit kan pas als de treden geplaatst zijn. We gaan dus daarna eerst verder met onze normale werkwijze.

Kosten trap bekleden met zijkanten

Wij renoveren de zijkanten van allerlei soorten trappen; dichte trappen, open trappen, steektrappen, trappen met een draai erin. Een dichte steektrap is het makkelijkst te realiseren, daar kun je gewoon één rechte mal maken en hoeft alleen de trapwang aan de bovenzijde van de treden gerenoveerd te worden. De kosten kunnen dus per type trap een beetje verschillen. Gemiddeld kun je uitgaan van € 800,- extra.

Voor elke wens een Next Step design

Onze uitgebreide collectie biedt genoeg mogelijkheden voor jouw traprenovatie inclusief trapwangen. We zien het vaakst dat de kleur van de zijkant wordt gekozen als zijkant. In veel gevallen is dat Snow White [9417]. Wil je het juist laten afsteken? Dan kun je kiezen voor een contrasterende kleur zoals Black [0901]. Ook hetzelfde design als jouw trap is mogelijk. De keuze is reuze!

Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2

Zijkanten trap verven of bekleden?

Je hebt dus de keuze uit verschillende opties; laat de zijkanten van je trap schilderen of bekleden. Wanneer je trap al geschilderd is, dan is opnieuw schilderen de beste optie. Zijn de zijkanten van de trap al bekleed? Bijvoorbeeld met tapijt? Dan is renoveren makkelijker en mooier.

Laat je adviseren

Tijdens een adviesgesprek adviseren onze verkopers jou over jouw traprenovatie en de afwerking van jouw trapwangen. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan en plan een afspraak in bij jou thuis.

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Ruimte onder open of dichte trap benutten

Het benutten van de ruimte onder de trap is niet alleen praktisch, maar het maximaliseert ook de beschikbare ruimte in je huis. Er zijn talloze...

Lees meer

Wenteltrappen renoveren

Heb je een wenteltrap in de gang of woonkamer die aan vernieuwing toe is? Dan kunnen wij van Next Step Traprenovatie wellicht de oplossing bieden!...

Lees meer

Interieurplannen? Gebruik een moodboard!

Ben je van plan jouw trap en/of complete interieur een make-over te geven, maar worstel je nog met het bepalen van de juiste stijl voor...

Lees meer
Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit