• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

Traprenovatie kosten

Benieuwd naar de kosten van een traprenovatie? De prijs van een traprenovatie is afhankelijk van diverse factoren, zoals de vorm van de trap en het aantal traptreden. Hieronder lichten we alle factoren verder uit. Vrijblijvende afspraak maken

Wat kost een traprenovatie?

Een trap is een blikvanger in jouw woning en moet er dus goed uitzien. Kwaliteit, functionaliteit, uitstraling… Wanneer jouw trap niet meer aan deze kenmerken voldoet kun je een traprenovatie overwegen. Op deze pagina leggen we je alles uit over de traprenovatie kosten.

Wat bepaalt de kosten van jouw traprenovatie?

De kosten van jouw traprenovatie worden bepaald door een aantal factoren:

1. De vorm van de trap

Een steektrap is makkelijker te renoveren dan een trap met een draai erin. Dit zie je dan ook terug in de kosten van de traprenovatie.

2. Het aantal treden van jouw trap.

In tegenstelling tot onze concurrenten – welke een prijsverhoging toevoegen per draai in de trap – hanteren wij een prijs per trede. Dit omdat de vorm van de trap vaak niet jouw eigen keuze is, maar te maken heeft met de situatie en wat hierin mogelijk is.

3. De afmeting van je treden.

In sommige gevallen rekenen we een kleine meerprijs voor treden groter dan 1,5 meter.  We kunnen tot 3 meter brede treden renoveren.

4. Open of dichte trap

Heb je een open trap, maar wil je deze dicht laten maken dan brengt dit extra kosten met zich mee voor de stootborden. Wanneer je al een dichte trap hebt maar je wilt in plaats van de huidige stootborden ook stootborden van Next Step, dan kost dit natuurlijk meer dan wanneer je alleen de treden zou renoveren.

En heb je een open trap, dan kun je kiezen tussen enkelzijdige of dubbelzijdige bekleding bij je open trap renovatie. Uiteraard zijn de kosten van de traprenovatie hoger wanneer je de hele trede rondom laat bekleden.

5. Vloer mee renoveren?

De trap en de vloer naadloos in elkaar over laten lopen? Dat kan! Je kunt namelijk een vloer bestellen in precies dezelfde kleur als de traptreden. Ook kun je er juist voor kiezen een ander design te nemen. In beide gevallen is dit van invloed op de traprenovatie prijs die je betaalt.

6. Ledverlichting?

Ledverlichting bij je trap is niet alleen mooi maar maakt de trap ook nog eens een stuk veiliger! Dit is mogelijk bij dichte trappen.

Offerte op maat

Natuurlijk wil je graag weten wat de kosten zijn van jouw traprenovatie. Maak een vrijblijvende afspraak en we nemen contact met je op om een adviesgesprek met je in te plannen. We komen op locatie langs om de huidige situatie in kaart te brengen en de wensen bespreken. Ter plekke zullen we de prijs voor je berekenen. Zo heb jij je offerte op maat!

Afbeelding - Gegarandeerd een vaste prijs

Gegarandeerd een vaste prijs

Afspraak is afspraak. Dus geen verrassingen of extra traprenovatie kosten achteraf.

Vraag vrijblijvend om advies

Heb je behoefte aan advies? Je kunt contact opnemen met ons of een afspraak maken met onze adviseur, deze komt kosteloos bij je langs voor een advies. Tijdens dat gesprek neemt hij kleurstalen mee, geeft zijn visie, en bespreekt samen met jou de mogelijkheden.

Ook is het mogelijk dat jij naar ons toe komt. In onze showroom hebben wij verschillende voorbeeld trappen staan zodat je onze collectie in het echt kunt bewonderen.

Een trap die lang meegaat

Het voordeel van een traprenovatie door Next Step is dat je maar liefst 20 jaar garantie krijgt. De reden dat wij dit kunnen garanderen is door de goede kwaliteit van onze materialen. Onze traptreden zijn antislip (met een antislipwaarde van R10) en slijtvast (slijtwaarde van AC5), hierdoor weten wij ook zeker dat jouw trap tenminste 20 jaar mee gaat. Hierdoor is de investering wellicht wat hoger dan een standaard traprenovatie of een traprenovatie met PVC, maar hierdoor gaat de trap wel veel langer mee.

Andere voordelen

Dat de trap langer meegaat is niet het enige voordeel van een traprenovatie door Next Step. Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt om voor een traprenovatie te gaan, wil je hier ook niet lang meer op hoeven wachten. Dat snappen wij maar al te goed, daarom maken wij onze planning zo dat we na jouw akkoord op de offerte de renovatie super snel kunnen uitvoeren. De renovatie zelf duurt maar een dag, aan het eind van deze dag kun je dus gelijk al genieten van je nieuwe trap!

Voorbeelden van onze traprenovaties

Bij Next Step Traprenovatie worden er wekelijks tientallen trappen gerenoveerd. We hebben dan ook al heel wat beeldmateriaal kunnen verzamelen zodat je inspiratie op kunt doen voor jouw traprenovatie.

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor jouw traprenovatie? Neem dan ook eens een kijkje op onze social media. Hier vind je de meest recente voorbeelden, tips en tricks.

Jouw trap door ons laten renoveren?

Maak direct een afspraak of neem contact met ons op en kom de kosten voor jouw traprenovatie te weten. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. We zijn je graag van dienst en maken graag een afspraak om te kijken wat de mogelijkheden voor traprenovatie zijn en zetten de kosten van de traprenovatie voor je op een rijtje.

Veelgestelde vragen

Vind hieronder het antwoord op veelgestelde vragen met betrekking tot de kosten van een traprenovatie.

Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit