• bg Vanaf twee weken geleverd
 • bg Vaste prijsgarantie
 • bg Betrouwbare kwaliteit

Traprenovatie open trap

Wij bekleden jouw open trap met ons unieke systeem wat resulteert in een naadloze aansluiting! Jouw traptreden zien er weer uit als massieve treden. Direct een prijs op maat aanvragen

Traprenovatie voor jouw open trap

Open trappen staan vaak in het zicht en centraal in je woning. Wanneer jouw open trap toe is aan een update kun je in plaats van een volledige nieuwe trap ook kiezen voor een renovatie. Een open traprenovatie geeft jouw trap een totaal nieuwe look.

Dat kan op verschillende manieren en natuurlijk naadloos aansluitend bij wat jij voor ogen hebt. Zo kunnen we jouw bestaande open trap bekleden, waarbij we geen stootborden gebruiken, maar ook kunnen we de open trap met stootborden dichtmaken. Het is een eenvoudige manier om je trap een compleet nieuwe uitstraling te geven.

Mogelijkheden open trap renovatie

De treden van een open trap kunnen op twee manieren gerenoveerd worden: met enkelzijdige bekleding of dubbelzijdige bekleding.

1. Open trap: enkelzijdige bekleding

Onder een enkelzijdige bekleding verstaan wij het bekleden van de bovenzijde van de trede. De onderkant van de trede wordt tijdens de traprenovatie niet bekleed. Dit is een voordeligere oplossing die vaak toegepast wordt bij trappen die niet of niet volledig in het zicht staan.

2. Open trap: dubbelzijdige bekleding

Bij deze vorm van traprenovatie wordt de trap rondom bekleed. Dit betekent dat we zowel de bovenzijde en onderzijde van de traptreden bekleden met nieuwe overzettreden. Het dubbelzijdig bekleden van een open trap is de meest populaire optie. Door ons unieke systeem zien de nieuwe treden er uit als massieve traptreden. Met een nette overgang in de vorm van een hele kleine, nagenoeg onzichtbare, naad. Dit systeem is door Next Step ontwikkeld en wordt alleen door ons toegepast!

Next Step afbeelding - 1
Afbeelding - Particulier of zakelijk?

Particulier of zakelijk?

Wil je een trap renoveren voor een bedrijfspand, kantoorruimte of andere zakelijke ruimte? Bezoek dan onze zakelijke omgeving voor de beste service en oplossingen op maat!

Ga naar zakelijke omgeving

Open trap dichtmaken

Een open trap is prachtig, maar misschien denk je er over na om deze toch dicht te maken? Dat kan natuurlijk ook. Ook daarvoor ben je bij Next Step aan het juiste adres. Een dichte trap is veiliger voor kleinere kinderen en huisdieren, ze kunnen niet tussen de treden door vallen. Daarnaast heb je minder warmteverlies en minder last van geluiden, omdat de stootborden de warmte en het geluid tegenhouden.

Of je nou je open trap wilt renoveren en deze open wilt houden, of dat je jouw open trap dicht wil laten maken: Next Step regelt het allemaal. Twijfel je nog? We adviseren je graag, dus neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Voordelen van een open trap en dichte trap

Om de keuze tussen een open of dichte trap makkelijker te maken hebben wij de voordelen van beide opties op een rijtje gezet.

Open trap

 • Laat veel licht door
 • Open uitstraling
 • Ruimtelijk effect
 • Makkelijk schoon te maken

Dichte trap

 • Veiliger voor kinderen
 • Geluiddempend
 • Luxe uitstraling
 • Minder warmteverlies
 • Vuil en stof valt niet tussen de treden door
Afbeelding - Voordelen Next Step Traprenovatie

Voordelen Next Step Traprenovatie

 • Slijtvast (hoogste klasse AC5): het intensief gebruiken van de trap is geen probleem, de treden blijven door het materiaal mooi
 • Antislip (hoogste klasse R10/A): door de speciale antislipstructuur in de HPL-toplaag is uitglijden verleden tijd
 • Onderhoudsarm: houten trappen moeten om de circa 3 jaar opnieuw geschilderd worden. Onze treden blijven mooi, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen
 • Kleurvast: onze treden blijven 100% kleurvast, omdat iedere trede onder zeer hoge temperatuur in de juiste kleur wordt geperst

Voor- en nafoto’s open traprenovatie

Bekijk hieronder de voor- en nafoto’s van een gerenoveerde open trap door Next Step Traprenovatie.

Next Step afbeelding - 1

Renovatie open trap: snel geregeld!

Je hoeft bij ons niet lang te wachten op een renovatie van een open trap; we kunnen supersnel al aan de slag. En onze ervaren monteurs kunnen jouw trap in veel gevallen al in één dag gerenoveerd hebben, dankzij hoogwaardige overzettreden en stootborden. En dat allemaal zonder hak- en breekwerk.

Verder zal je er zo weinig mogelijk hinder van hebben. Zo doen we bijvoorbeeld al het zaagwerk buiten. Meer weten? Neem gerust contact op of vraag eens een offerte aan. Natuurlijk geheel kosteloos.

Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2

Lees de reviews van onze tevreden klanten

Wat kost een open trap renovatie?

De kosten van een open trap renovatie variëren, omdat deze afhankelijk is de volgende factoren:

 • De vorm van je open trap
 • Het aantal traptreden
 • De grootte van de traptreden

Bij een traprenovatie van Next Step Traprenovatie worden alle houten traptreden afgewerkt met een HPL toplaag. Deze antisliplaag zorgt ervoor dat de antislip trap zeker 20 jaar meegaat en je geniet van een duurzame investering.

De kosten van een open trap renovatie passend binnen jouw situatie?Vraag een vrijblijvende offerte aan

Onze werkwijze

In slechts 3 simpele stappen heb je super snel al een volledig gerenoveerde open trap.

Stap 1: Offerte aanvragen

Je begint met het aanvragen van een offerte. Zo kunnen we je zo makkelijk mogelijk helpen.

Stap 2: Adviesgesprek

Wij bellen je en geven je gratis advies op basis van je offerte. Hierna plannen we de renovatie met je in.

Stap 3: Renovatie

Onze monteurs zullen supersnel klaar staan om binnen één dag je trap volledig te renoveren.

Veelgestelde vragen

Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen rondom het renoveren van open trappen.

Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit