fbpx
Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Gratis LED verlichting
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd
Houten trap kiezen: de drie populairste houtstructuren

Zo kiest u de perfecte houten trap

07 juni 2018

Zodra u de deur van uw woning binnenstapt voelt u zich thuis. Het is perfect ingericht en helemaal naar uw smaak. Behalve die trap dan. Die is tijdens de inrichting een beetje achtergebleven en past toch niet helemaal bij de rest. Hoog tijd voor een traprenovatie! Maar dan komt de hamvraag: voor welke houten trap kiest u?

De meest populaire houtstructuren

Een trap gaat jaren mee. Sterker nog, de kans zit er dik in dat u over dertig jaar nog steeds op de overzettreden loopt die u nu uitkiest. Geen wonder dat u alle mogelijkheden uitgebreid wilt verkennen voordat u overgaat tot het maken van een keuze. Wij helpen daar graag bij. In dit artikel zetten we vast de drie populairste houtstructuren op een rij.

Chalet Oak

Laten we beginnen met de traditionele eiken houtkleur: Chalet Oak. Deze herkent u waarschijnlijk direct. Chalet Oak is een houtsoort die eigenlijk geschikt is voor iedereen die een houten trap kiest. Of u nu een klassiek type bent of liever voor een stoer interieur gaat, of u nu houdt van tierelantijntjes of kiest voor basic; Chalet Oak past perfect.

De opvallende knoesten en nerven in combinatie met zijn warme kleur, zorgt ervoor dat deze houtsoort een rustieke tint aan uw interieur geeft. Zonder alle aandacht op te eisen uiteraard.

Sunday Oak

Bent u gek op eikenhout, maar is de Chalet Oak u toch nog iets te opvallend, dan zal Sunday Oak u zeker aanspreken. Deze houtkleur staat bekend om zijn rustgevende uiterlijk. Hij mist de in het oog springende knoest van de Chalet-variant, maar heeft wel de subtiele nerven die net dat levendige accent aan uw trap geven.

Sunday Oak is de perfecte combinatie met een wat drukker ingerichte ruimte, maar vult ook een rustige ruimte goed aan. Combineer deze trap met een mooie heldergroene plant en u steelt gegarandeerd de show met uw interieur.

River Pine

Misschien is de River Pine met zijn robuuste uiterlijk wel het tegenovergestelde van de rustige Sunday Oak. Deze uitgesproken houtsoort oogt ruig, maar geeft juist net dat beetje extra uitstraling aan een basic interieur.

Met zijn grove noesten en nerven bent u wellicht bang voor onnodig vuil, maar dat is nergens voor nodig. Niet bij de trappen van Next Step ten minste. Die zijn namelijk volledig waterdicht, stootvast en gaan jarenlang mee.

De perfecte trap kiezen

Hoeveel u er ook over leest, het blijft lastig om in te schatten hoe die houtsoort er uiteindelijk uit gaat zien in uw huis. Dat snappen we. Daarom kunt u een gratis kleurstaal aanvragen zodat u de verschillende mogelijkheden kunt zien. Weet u al welke kleur er op de trap komt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht
09 juni 2020

Top 5 meest bestelde kleuren april/mei 2020

Kunt u moeilijk kiezen welke kleur treden u wilt gebruiken bij de renovatie van uw trap? Laat u dan inspireren door de keuzes die anderen...
10 maart 2020

De kleuren en trends van 2020

Natuurlijke kleuren, Scandinavisch of klassiek in een modern jasje. Wat betreft het interieur zijn dit allemaal trends en kleuren die u veel terug gaat zien...
20 september 2019

Uw trap opknappen? Dit zijn de opties.

Er zijn legio mogelijkheden om uw trap op te knappen. In dit blog zetten we een aantal van de opties voor u uit één.