• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

Houten trap kiezen: de drie populairste houtstructuren

Zo kies je de perfecte houten trap

Zodra je door de deur van jouw woning binnenstapt voel jij je thuis. Het is perfect ingericht en helemaal naar jouw smaak. Behalve die trap dan. Die is tijdens de inrichting een beetje achtergebleven en past toch niet helemaal bij de rest. Hoog tijd voor een traprenovatie! Maar dan komt de hamvraag: voor welke houten trap kies je?

De meest populaire houtstructuren

Een trap gaat jaren mee. Sterker nog, de kans zit er dik in dat je over dertig jaar nog steeds op de overzettreden loopt die je nu uitkiest. Geen wonder dat je alle mogelijkheden uitgebreid wilt verkennen voordat je overgaat tot het maken van een keuze. Wij helpen daar graag bij. In dit artikel zetten we vast de drie populairste houtstructuren op een rij.

Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2

Chalet Oak

Laten we beginnen met de traditionele eiken houtkleur: Chalet Oak. Deze herken je waarschijnlijk direct. Chalet Oak is een houtsoort die eigenlijk geschikt is voor iedereen die een houten trap kiest. Of je nu een klassiek type bent of liever voor een stoer interieur gaat, of je nu houdt van tierelantijntjes of kiest voor basic; Chalet Oak past perfect.

De opvallende knoesten en nerven in combinatie met zijn warme kleur, zorgt ervoor dat deze houtsoort een rustieke tint aan jouw interieur geeft. Zonder alle aandacht op te eisen uiteraard.

Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2

Sunday Oak

Ben je gek op eikenhout, maar is de Chalet Oak je toch nog iets te opvallend, dan zal Sunday Oak je zeker aanspreken. Deze houtkleur staat bekend om zijn rustgevende uiterlijk. Hij mist de in het oog springende knoest van de Chalet-variant, maar heeft wel de subtiele nerven die net dat levendige accent aan jouw trap geven.

Sunday Oak is de perfecte combinatie met een wat drukker ingerichte ruimte, maar vult ook een rustige ruimte goed aan. Combineer deze trap met een mooie heldergroene plant en je steelt gegarandeerd de show met jouw interieur.

Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2

River Pine

Misschien is de River Pine met zijn robuuste uiterlijk wel het tegenovergestelde van de rustige Sunday Oak. Deze uitgesproken houtsoort oogt ruig, maar geeft juist net dat beetje extra uitstraling aan een basic interieur.

Met zijn grove noesten en nerven ben je wellicht bang voor onnodig vuil, maar dat is nergens voor nodig. Niet bij de trappen van Next Step ten minste. Die zijn namelijk volledig waterdicht, stootvast en gaan jarenlang mee.

De perfecte trap kiezen

Hoeveel je er ook over leest, het blijft lastig om in te schatten hoe die houtsoort er uiteindelijk uit gaat zien in jouw huis. Dat snappen we. Daarom kan je op deze website de gehele collectie bekijken. Weet je al welke kleur er op de trap komt? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Ruimte onder open of dichte trap benutten

Het benutten van de ruimte onder de trap is niet alleen praktisch, maar het maximaliseert ook de beschikbare ruimte in je huis. Er zijn talloze...

Lees meer

Wenteltrappen renoveren

Heb je een wenteltrap in de gang of woonkamer die aan vernieuwing toe is? Dan kunnen wij van Next Step Traprenovatie wellicht de oplossing bieden!...

Lees meer

Interieurplannen? Gebruik een moodboard!

Ben je van plan jouw trap en/of complete interieur een make-over te geven, maar worstel je nog met het bepalen van de juiste stijl voor...

Lees meer
Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit