Binnen twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit

Een kindvriendelijke trap, hoe doe je dat?

Iedereen wil het beste voor zijn of haar kinderen. Een veilige kindvriendelijke trap hoort daar ook bij. Kinderen ontdekken graag en spelen vaak op of rondom de trap. Wij geven je enkele tips om deze zo veilig mogelijk te maken voor de kleintjes.

Kinderhekjes

Door de trap niet toegankelijk te maken voor kinderen los je al een groot deel van de problemen op. Kinderhekjes zijn er in allerlei soorten en maten. Van standaard tot op maat gemaakt. Wil je een hekwerk passend bij jouw bestaande trap? Wij kunnen dit voor je realiseren.

Liever een dichte trap

Een open trap is gevaarlijker voor kinderen dan een dichte trap. Bij een open trap is het mogelijk dat ze tussen de treden door kunnen kruipen en naar beneden kunnen vallen. Een open trap is vaak eenvoudig dicht te maken in combinatie met een traprenovatie.

Het juiste hekwerk

Controleer het hekwerk op jouw trap en rondom het trapgat. De tussenruimte tussen de spijlen mag niet meer dan tien centimeter zijn! Wanneer de tussenruimte groter is dan past jouw kind hier tussendoor. In de meeste nieuwbouw woningen heb je hier waarschijnlijk geen last van. Omdat de opening volgens het bouwbesluit niet groter mag zijn dan tien centimeter.
Als de opening bij je groter is dan kan je het hekwerk – laten – aanpassen. Ten eerste kan je er extra spijlen bij in zetten. Ten tweede kan je het hekwerk laten vervangen voor een veilig hekwerk.

Voorkom uitglijden

Om uitglijders te voorkomen is het aan te raden om antislip toe te passen op jouw traptreden. Dit kan je doen met een rubberen antislip profiel. Of door de trap te laten bekleden met antislip overzettreden.

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Zijkant trap afwerken

Wanneer je je trap laat renoveren, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de afwerking van de zijkanten van de trap. De zijkanten...

Lees meer

Wat kan ik verwachten na mijn offerteaanvraag?

Je hebt een offerte bij ons aangevraagd, en nu? Lees verder om erachter te komen wat er bij ons gebeurt vanaf het moment dat er...

Lees meer

Top 5 meest gekozen kleuren januari t/m mei 2022

Laat je inspireren door de keuzes van anderen. We hebben de top-5 meest bestelde designs van het eerste kwartaal van 2022 op een rijtje gezet....

Lees meer