• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

Een kindvriendelijke trap, hoe doe je dat?

Iedereen wil het beste voor zijn of haar kinderen. Een veilige kindvriendelijke trap hoort daar ook bij. Kinderen ontdekken graag en spelen vaak op of rondom de trap. Wij geven je enkele tips om deze zo veilig mogelijk te maken voor de kleintjes.

Kinderhekjes

Door de trap niet toegankelijk te maken voor kinderen los je al een groot deel van de problemen op. Kinderhekjes zijn er in allerlei soorten en maten. Van standaard tot op maat gemaakt. Wil je een hekwerk passend bij jouw bestaande trap? Wij kunnen dit voor je realiseren.

Liever een dichte trap

Een open trap is gevaarlijker voor kinderen dan een dichte trap. Bij een open trap is het mogelijk dat ze tussen de treden door kunnen kruipen en naar beneden kunnen vallen. Een open trap is vaak eenvoudig dicht te maken in combinatie met een traprenovatie.

Het juiste hekwerk

Controleer het hekwerk op jouw trap en rondom het trapgat. De tussenruimte tussen de spijlen mag niet meer dan tien centimeter zijn! Wanneer de tussenruimte groter is dan past jouw kind hier tussendoor. In de meeste nieuwbouw woningen heb je hier waarschijnlijk geen last van. Omdat de opening volgens het bouwbesluit niet groter mag zijn dan tien centimeter.
Als de opening bij je groter is dan kan je het hekwerk – laten – aanpassen. Ten eerste kan je er extra spijlen bij in zetten. Ten tweede kan je het hekwerk laten vervangen voor een veilig hekwerk.

Voorkom uitglijden

Om uitglijders te voorkomen is het aan te raden om antislip toe te passen op jouw traptreden. Dit kan je doen met een rubberen antislip profiel. Of door de trap te laten bekleden met antislip overzettreden.

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Ruimte onder open of dichte trap benutten

Het benutten van de ruimte onder de trap is niet alleen praktisch, maar het maximaliseert ook de beschikbare ruimte in je huis. Er zijn talloze...

Lees meer

Wenteltrappen renoveren

Heb je een wenteltrap in de gang of woonkamer die aan vernieuwing toe is? Dan kunnen wij van Next Step Traprenovatie wellicht de oplossing bieden!...

Lees meer

Interieurplannen? Gebruik een moodboard!

Ben je van plan jouw trap en/of complete interieur een make-over te geven, maar worstel je nog met het bepalen van de juiste stijl voor...

Lees meer
Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit