fbpx
Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Gratis LED verlichting
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd

Klant aan het woord: “Van lelijk eendje naar mooie zwaan”

08 maart 2018

Mijn vriendin en ik woonden in een prachtige nieuwbouw woning waar alles gewoon “keurig” was afgewerkt en je helemaal geen zorgen meer hebt. We kwamen na een tijdje er wel achter dat we op het plekje waar we hadden niet achter geraniums zouden belanden. We hebben het er over gehad en zijn op zoek gegaan naar een nieuwe woning met veel grond. Voor een woning die net zo luxe was als we hadden op een groot stuk land moesten we behoorlijk de portemonnee trekken, dus gooiden we het over de ‘doe het zelf’ boeg. Behalve de trap!

Eenmaal de sleutels te hebben ontvangen van ons opknap paleis zijn we gelijk aan de slag gegaan. De hele woning strippen en opnieuw op gaan bouwen. Zo gezegd zo gedaan. Begane grond helemaal weer spik en span! Toen naar boven.. We gingen hetzelfde herhalen. Alles afbreken en opnieuw opbouwen. Het eerste wat ons opviel was de trap om naar boven te gaan. Met stof bekleed en een nare kleur treden (crème en beigeachtig).

Gezien de wensen die we hadden met de woning zijn wij op zoek gegaan naar een leverancier die betonlook-achtige trappen kan maken / renoveren. We hebben via via over Next Step gehoord en zijn gelijk gaan Googlen. Uiteindelijk een afspraak gemaakt om de mogelijkheden te bespreken. Tijdens het gesprek wisten we gelijk al dat de nieuwe trap voorzien gaat worden van de treden ‘Narvik Dock’ en de witte stootborden in RAL9010. Wij zijn nogal gecharmeerd van betonlook en vonden/vinden deze combinatie prachtig!

In de tussentijd, tussen aankoop trap en plaatsing zijn we begonnen met het strippen van de hele boven etage en zolder. Vrij vlot na aankoop werden we in de kerstvakantie gebeld dat 3 januari 2018 de trap geplaatst kon gaan worden. Het eerste wat we dachten was natuurlijk top geregeld! Het andere wat we dachten was, is het al handig zo snel? We moeten nog veel rommel maken en de kans dat de trap beschadigd is groot! Uiteraard is dit ook de kans om er heel wat moois van te maken. Ik heb gelijk gebeld met Next Step en zij garandeerden dat de trap echt heel sterk is en wel een behoorlijk stootje kan hebben. Naar aanleiding van deze woorden hebben we besloten om gelijk maar door te pakken. We hebben besloten om spotjes boven de trap te gaan maken en met sensor te werken.

3 januari werd te trap al geplaatst en zijn gelijk nadat te trap is geplaatst gaan stukadoren. Tot slot de spotjes gekocht en met alle elektra aan gaan sluiten.

Na bovenstaande foto’s moesten we nog aan de slag met de laatste stukjes stucwerk, behangen, sauzen en alle overige houtdelen van de trap aflakken. Alles met elkaar zijn wij zeer content met de nieuwe trap en afwerking! Echt een blikvanger van de woning en al veel positieve reacties mogen ontvangen. Uiteraard hadden wij tijdens de verbouwing de vraag ‘zal de trap het echt volhouden?’ Maar de trap heeft na een goede poets beurt; Stucwerk, bakstenen, hout, verf en heel wat blubber en nattigheid met heel veel gemak overleefd. Oftewel 100% hufterproof!! Een dikke 10 en absolute aanrader voor iedereen die nog twijfelt! Als dit nog niet genoeg is, je hoeft de treden en de stootborden ook nooit, maar dan ook nooit meer te behandelen!

Kortom van echt een lelijk eendje naar een prachtige zwaan!

Zelf beoordelen?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor traprenovatie? Bekijk onze volledige collectie. Er is voor iets wat wils!

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht
02 november 2020

Traprenovatie bij een landelijk interieur

Een landelijk interieur is al langere tijd zeer populair bij Nederlandse huishoudens. Deze interieurstijl is tijdloos en straalt rust uit. Een uitstraling die we allemaal...
02 november 2020

Traprenovatie bij een bohemian interieur

Misschien bent u wel iemand die houdt van een wat speelser interieur. Een bonte en unieke woonstijl met opvallende kleuren als rood, oranje, geel en...
02 november 2020

Traprenovatie bij een botanisch interieur

Planten, planten en nog meer planten. Een botanisch interieur staat er vol mee. Toch draait het bij een botanisch interieur om meer dan alleen planten...