Binnen twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit

Trap opknappen?

Is jouw trap aan vernieuwing toe of past deze niet meer bij jouw nieuwe interieur? Geen paniek, met deze manieren kan je jouw trap (laten) opknappen. Gratis offerte aanvragen

Jouw trap opknappen? Dit zijn de opties.

Er zijn legio mogelijkheden om jouw trap op te knappen. In dit blog zetten we een aantal van de opties voor je uit één.

Je trap opknappen met een likje verf

Met een likje verf geef je jouw trap gemakkelijk een nieuwe look. Verf is natuurlijk in duizenden kleuren verkrijgbaar en er is altijd een kleur die bij jouw interieur past. Ben je van plan jouw trap te verven? Kies dan wel voor een speciale trappenlak, die meer bescherming biedt, dan een ‘normale’ lak. De trappenlakken hebben een hogere slijtwaarde dan andere laksoorten. Er bestaan zelfs trappenlakken waarin antislipkorrels verwerkt zijn, waardoor de trap nog minder snel slijt. Bij een geverfde houten trap zullen namelijk altijd tekenen van slijtage ontstaan. Jouw trap verven is een gemakkelijke manier om jouw trap op te knappen, maar zal wel om de paar jaar herhaald moeten worden.

Je trap bekleden met vinyl of tapijt

Wanneer je een beetje handig bent, kan je er ook voor kiezen om zelf jouw trap op te knappen door deze met vinyl of tapijt te bekleden. Vinyl is voornamelijk gemaakt van kunststof en is in een groot aantal verschillende kleuren verkrijgbaar. Binnen een dag kan je jouw trap een volledig nieuwe look geven. Vinyl is wel een materiaal, dat kan uitzetten bij warme temperaturen. Wanneer je met een rubberen zool over het vinyl heenloopt heb je ook kans op strepen en/of krassen in het vinyl.

Jouw trap kan je ook opknappen met tapijt. Het grote voordeel van tapijt is dat het geluiddempend is. Bijkomend voordeel is, dat tapijtsoorten over het algemeen zacht aan jouw voeten zijn en geen gladde laag vormen. Een nadeel is echter, dat het lastig schoon te maken is. Daarnaast is slijtage van tapijt in het loopgedeelte van de trap nooit te voorkomen. Je kunt wel een ondertapijt onder jouw tapijt leggen, om slijtage uit te stellen, maar slijtage bij tapijt is niet tegen te gaan.

De trap opknappen met overzettreden

Overzettreden zijn dunne treden die op de bestaande trap geplaatst worden. Overzettreden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Om jouw trap op te knappen, kan je kiezen uit: houten, CPL en HPL overzettreden.

Houten overzettreden

Houten overzettreden worden regelmatig gebruikt voor het opknappen van een trap. Een voordeel van houten overzettreden is de lange levensduur. De overzettreden worden meestal gemaakt van een hardhoutsoort als eikenhout of beukenhout. Je kunt de houten overzettreden afwerken met een olie of lak naar keuze om ze zo een kleur naar wens te geven.

CPL-overzettreden

CPL staat voor: “continuous pressure laminate“. Deze overzettreden worden gemaakt van MDF-hout waar een harde kunststoflaag geplakt wordt. CPL wordt ook veel gebruikt voor laminaatvloeren. Het nadeel van CPL is dat het bij intensief gebruik, zoals bij een trap, snel slijt. Niet de beste keuze wanneer je de trap wilt opknappen.

Afbeelding -

HPL-overzettreden

HPL staat voor: “high pressured laminate”. Je kan er ook voor kiezen om jouw trap te laten opknappen met HPL-overzettreden. De overzettreden van Next Step zijn voorzien van een keiharde HPL-toplaag, die kras- en slijtvast is. Daarnaast zijn de treden voorzien van een antisliplaag waardoor uitglijden op de trap niet meer mogelijk is. Doordat de overzettreden van Next Step niet beschadigen, zijn ze onderhoudsarm. De treden zijn waterafstotend, en kunnen met een doekje gemakkelijk afgenomen en schoongehouden worden.

Jouw trap laten opknappen? Ontdek traprenovatie door Next Step!Gratis offerte aanvragen

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Zijkant trap afwerken

Wanneer je je trap laat renoveren, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de afwerking van de zijkanten van de trap. De zijkanten...

Lees meer

Wat kan ik verwachten na mijn offerteaanvraag?

Je hebt een offerte bij ons aangevraagd, en nu? Lees verder om erachter te komen wat er bij ons gebeurt vanaf het moment dat er...

Lees meer

Top 5 meest gekozen kleuren januari t/m mei 2022

Laat je inspireren door de keuzes van anderen. We hebben de top-5 meest bestelde designs van het eerste kwartaal van 2022 op een rijtje gezet....

Lees meer