Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Hollandse kwaliteit
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd
Een trap verven, zo doet u datLees stap voor stap hoe u uw trap verft

Een trap verven, zo doet u dat

03 december 2018

Lijmresten wegschrapen, ontvetten, schuren, plamuren: het verven van een trap is niet moeilijk, maar het kost wél veel tijd. Al snel een week. En als u de trap in de tussentijd wilt blijven gebruiken, moeten de treden om en om worden geverfd. Vergeet ook elke verflaag niet goed te laten drogen. Hieronder vertellen we stap voor stap hoe u uw trap het beste verft. Maar voordat u verder leest, heeft u al nagedacht over het renoveren van uw trap? Dit is in één dag gereed, zonder hak-en breekwerk! Lees hier meer over de mogelijkheden van uw trap renoveren bij Next Step.

1. Tapijt verwijderen

Als er nog tapijt op de trap zit, verwijder dit dan eerst. Dit doet u door een sopje van warm water en zeep te maken. Hiermee maakt u de traptreden flink nat. Doe dit nogmaals na drie à vier uur. De treden zijn nu echt zeiknat. Wacht nogmaals vier uur en trek dan het tapijt tegelijkertijd met de lijm van de treden. De overige lijmresten schraapt u weg met een plamuurmes.

2. Ontvetten, verwijderen en schuren

Nu het tapijt van de trap is, kunt u de treden, stootborden en zijkanten ontvetten. Verwijder loszittende verfbladders met een verfkrabber. Schuur daarna de beschadigde delen op met schuurpapier. Vergeet ook het stof niet te verwijderen met een borstel en vochtige doek.

3. Een goede voorbereiding is het halve werk

Plak de overgang tussen trap en muur af met afplaktape. Nu kunt u beginnen met verven. Zet om en om de traptreden, stootborden en zijkanten in de grondverf. Zo kunt u de trap toch blijven gebruiken tijdens het verven. Laat de grondverf goed drogen. Na ongeveer vijf uur kunt u over de grondverf lopen op uw sokken.

4. Weg met oneffenheden

Plamuur hierna de oneffenheden glad. Doe dit niet te dik, anders wordt het lelijk. Zorg dat uw plamuurmes helemaal schoon en vlak is. Zet het plamuurmes recht op de ondergrond, en trek dan de plamuur met een soepele beweging over de beschadiging. Wacht steeds met een nieuwe laag plamuur tot die daarvoor helemaal hard is. Werk na het schuren alle kieren en naden weg met kit.

5. Nu begint het echte werk

Laat alles een nacht drogen voor je aan de slag gaat met kwast of verfroller. Schilder de treden en stootborden om en om, maar schilder wel meteen alle zijkanten, en laat de verf dan 24 uur drogen. Je kunt nog een tweede laklaag aanbrengen voor optimale dekking. Schuur de lak daarna op met schuurpapier. De verf moet ongeveer een week uitharden, daarna is hij pas echt klaar voor gebruik.

Binnen één dag een nieuwe trap met traprenovatie

Vindt u het schilderen van een trap toch wel erg veel werk? Of gaat u voor een oplossing die een nog veel mooier effect heeft, kies dan voor traprenovatie! Met Next Step traprenovatie heeft u binnen één dag een nieuwe trap, in de kleur en het materiaal dat u wenst. Nooit meer schilderen, want het unieke Next Step-materiaal is onderhoudsarm. Er komt geen hak- en breekwerk aan te pas, en het is ook nog eens antislip. Een nieuwe trap was nog nooit zo mooi en makkelijk! Bekijk eens de vele voorbeelden of leer meer over onze traprenovaties.

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht
06 december 2018

Een landelijk interieur verdient de perfecte trap

Valt er met de trap in uw landelijke interieur geen land te bezeilen? Dan is het hoog tijd om te kiezen voor een traprenovatie of...
05 december 2018

Tijd voor een make-over met overzettreden

Een nieuwe trap in slechts één dag? Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet! Met overzettreden van Next Step...
02 december 2018

Trapverlichting: een licht op uw pad

Een trap kan een licht in duistere dagen zijn. En zeker in duistere dagen is een verlichte trap een uitstekend idee! Heeft u geen zin...