• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

Een trap verven, zo doe je dat

Lees stap voor stap hoe je jouw trap verft

Een trap verven, zo doe je dat

Lijmresten wegschrapen, ontvetten, schuren, plamuren: het verven van een trap is niet moeilijk, maar het kost wél veel tijd. Al snel een week. En als je de trap in de tussentijd wilt blijven gebruiken, moeten de treden om en om worden geverfd. Vergeet ook elke verflaag niet goed te laten drogen. Hieronder vertellen we stap voor stap hoe je jouw trap het beste verft. Maar voordat je verder leest, heb je al nagedacht over het renoveren van jouw trap? Dit is in één dag gereed, zonder hak-en breekwerk! Lees hier meer over de mogelijkheden van jouw trap renoveren bij Next Step Traprenovatie.

1. Tapijt verwijderen

Als er nog tapijt op de trap zit, verwijder dit dan eerst. Dit doe je door een sopje van warm water en zeep te maken. Hiermee maak je de traptreden flink nat. Doe dit nogmaals na drie à vier uur. De treden zijn nu echt zeiknat. Wacht nogmaals vier uur en trek dan het tapijt tegelijkertijd met de lijm van de treden. De overige lijmresten schraap je weg met een plamuurmes.

2. Ontvetten, verwijderen en schuren

Nu het tapijt van de trap is, kan je de treden, stootborden en zijkanten ontvetten. Verwijder loszittende verfbladders met een verfkrabber. Schuur daarna de beschadigde delen op met schuurpapier. Vergeet ook het stof niet te verwijderen met een borstel en vochtige doek.

3. Een goede voorbereiding is het halve werk

Plak de overgang tussen trap en muur af met afplaktape. Nu kan je beginnen met verven. Zet om en om de traptreden, stootborden en zijkanten in de grondverf. Zo kan je de trap toch blijven gebruiken tijdens het verven. Laat de grondverf goed drogen. Na ongeveer vijf uur kan je over de grondverf lopen op jouw sokken.

4. Weg met oneffenheden

Plamuur hierna de oneffenheden glad. Doe dit niet te dik, anders wordt het lelijk. Zorg dat jouw plamuurmes helemaal schoon en vlak is. Zet het plamuurmes recht op de ondergrond, en trek dan de plamuur met een soepele beweging over de beschadiging. Wacht steeds met een nieuwe laag plamuur tot die daarvoor helemaal hard is. Werk na het schuren alle kieren en naden weg met kit.

5. Nu begint het echte werk

Laat alles een nacht drogen voor je aan de slag gaat met kwast of verfroller. Schilder de treden en stootborden om en om, maar schilder wel meteen alle zijkanten, en laat de verf dan 24 uur drogen. Je kunt nog een tweede laklaag aanbrengen voor optimale dekking. Schuur de lak daarna op met schuurpapier. De verf moet ongeveer een week uitharden, daarna is hij pas echt klaar voor gebruik.

Binnen één dag een nieuwe trap met traprenovatie

Vind je het schilderen van een trap toch wel erg veel werk? Of ga je voor een oplossing die een nog veel mooier effect heeft, kies dan voor traprenovatie! Met Next Step traprenovatie heb je binnen één dag een nieuwe trap, in de kleur en het materiaal dat je wenst. Nooit meer schilderen, want het unieke Next Step-materiaal is onderhoudsarm. Er komt geen hak- en breekwerk aan te pas, en het is ook nog eens antislip. Een nieuwe trap was nog nooit zo mooi en makkelijk! Bekijk eens de vele voorbeelden of leer meer over onze traprenovaties.

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Ruimte onder open of dichte trap benutten

Het benutten van de ruimte onder de trap is niet alleen praktisch, maar het maximaliseert ook de beschikbare ruimte in je huis. Er zijn talloze...

Lees meer

Wenteltrappen renoveren

Heb je een wenteltrap in de gang of woonkamer die aan vernieuwing toe is? Dan kunnen wij van Next Step Traprenovatie wellicht de oplossing bieden!...

Lees meer

Interieurplannen? Gebruik een moodboard!

Ben je van plan jouw trap en/of complete interieur een make-over te geven, maar worstel je nog met het bepalen van de juiste stijl voor...

Lees meer
Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit