fbpx
Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Gratis LED verlichting
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd
Traprenovatie met laminaat? Laat jouw trap renoveren door onze vakmensen met High Pressured Laminate (HPL)!Direct een gratis offerte?

Traprenovatie laminaat

Laminaat is voordelig en verkrijgbaar in tal van kleuren. Bovendien is het vrij gemakkelijk schoon te houden. Geen wonder dat veel mensen kiezen voor laminaat bij traprenovatie. Maar wist je dat er verschillende soorten laminaat zijn? Bij Next Step Traprenovatie kies je voor laminaat van het allerhoogste niveau: HPL, oftewel High Pressure Laminate.

Laminaat versus HPL

Laminaat bestaat meestal uit drie tot vier lagen: een kunststof onderlaag (meestal melamine), een drager (meestal HDF), een laagje bedrukt papier en een kunststof toplaag. Dit noemen we ook wel DPL: Direct Pressure Laminate. HPL is op dezelfde manier opgebouwd, met uitzondering van de toplaag. Deze bestaat bij HPL namelijk uit meerdere afzonderlijk geperste melaminelagen en is hierdoor stootvaster, slijtvaster en water dan gewoon laminaat.

HPL versus CPL

Naast HPL zijn er nog meer laminaat soorten. Een andere bekende laminaatsoort is bijvoorbeeld CPL, oftewel Continious Pressure Laminate. Dit heeft dezelfde opbouw als laminaat, maar de toplaag is dunner en wordt samengeperst door een rol. Bij HPL worden de vezels waarvan de toplaag gemaakt wordt onder hoge druk samengeperst tussen twee platen, waardoor de kunststofvezels dichter op elkaar zitten dan wanneer de vezels door een rol worden geperst. Doordat de vezels minder ruimte hebben om te bewegen tussen twee platen, is het materiaal sterker.

De voordelen van HPL laminaat overzettreden van Next Step

Wanneer je kiest voor het laminaat van Next Step, kies je voor voordelen die andere soorten laminaat je niet kunnen bieden:

  • Slijtvast; de extreem harde toplaag zorgt ervoor dat de treden altijd mooi blijven, hoe vaak ze ook worden belopen.
  • Antislip; uitglijden is met Next Step verleden tijd. Het is niet nodig om anti-slip strips te plaatsen, wat gelijk alweer een hele andere uitstraling zou geven aan de trap. Next Step Traprenovatie overzet treden zijn volledig antislip.
  • Kleurvast; een traprenovatie van Next Step is een garantie voor kleurvastheid.
  • Milieuvriendelijk; Next Step is recyclebaar, 100% natuurlijk en vrijwel CO2 neutraal.

Daarnaast is Next Step gemakkelijk schoon te houden, onderhoudsarm, ruwbouw- en waterbestendig én passend in elk interieur. Er is namelijk keuze uit achttien verschillende designs. Bij ons kun je alle mogelijkheden combineren.

Vragen?

Bij traprenovatie is professioneel advies heel belangrijk, en daarom staan onze adviseurs je graag te woord. Zij leggen je graag het verschil uit tussen andere soorten trapbekleding en de trapbekleding van Next Step. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Binnen één dag geplaatst
Milieuvriendelijk
Gratis LED verlichting
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd