• bg Volledige ontzorging
 • bg Maatwerk oplossingen
 • bg Diverse mogelijkheden

Next Step Traprenovatie & De Vries Trappen

Next Step Traprenovatie is ontstaan uit De Vries Trappen, een trappenfabrikant die al meer dan 100 jaar bestaat.

Relatie tussen Next Step Traprenovatie & De Vries Trappen

Met Next Step Traprenovatie richten we ons op het renoveren van trappen voor particulieren én maatwerkoplossingen voor zakelijke projecten. Next Step Traprenovatie is ontstaan uit De Vries Trappen, een trappenfabrikant uit Heerenveen die al meer dan 100 jaar bestaat. Waar het allemaal begon met Next Step lees je hier.

Waar het allemaal begon

Next Step Traprenovatie is onderdeel van De Vries Trappen, een familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in de trappenbranche. De Vries Trappen heeft een geschiedenis die ver teruggaat en al vier generaties lang trappen maakt. Of het nu honderden trappen zijn voor een groot bouwproject of een unieke blikvanger voor in huis, De Vries Trappen maakt van alle wensen werkelijkheid. Ontwerp en vervaardiging gebeurt in eigen huis, zodat de klanten altijd de beste kwaliteit krijgen. Ze denken graag mee in het voortraject om tot de perfecte oplossing te komen voor iedere aannemer, projectontwikkelaar en andere gerelateerde verantwoordelijken.

Een groot voordeel van De Vries Trappen is de zekerheid van kwaliteit. Dit is ook terug te zien in de keurmerken/certificaten:

 • FSC® > al het hout dat gebruikt wordt is volledig afkomstig uit verantwoord beheerde bossen;
 • NEN ISO26000 > een internationale ISO-norm, die zich richt op het maatschappelijk verantwoord ondernemen;
 • KOMO > garantie op kwaliteit en betrouwbaarheid in de bouwsector, doordat de producten voldoen aan de strengste kwaliteitseisen;
 • VCA > het bedrijf werkt veilig en gezond en voldoet aan de wettelijke verplichtingen uit de Arbowet.

Die kwaliteit heeft altijd al hoog in het vaandel gestaan. Ook toen in 2014 de behoefte ontstond om een alternatief te vinden voor tropisch hardhout, want daar wilden ze bij De Vries Trappen vanaf. Na een zoektocht naar een alternatief kwamen ze uit bij HPL, High Pressure Laminate, oftewel hogedruk laminaat.

Next Step afbeelding - 1

Experimenteren met uniek materiaal

Met het materiaal werd geëxperimenteerd in de fabriek in Heerenveen. Maar dit knelde met de machines die toen in de fabriek stonden en het oersterke HPL niet aankonden. De machines waren namelijk ingesteld op hout. Ook de afzuiging en afvalstromen werkten niet meer hetzelfde als bij hout. Daarom werd er gezocht naar een nieuwe plek om de nieuwe traptreden te produceren. Deze plek vonden ze in Kampen.

Van weinig naar Next Step

In Kampen stond nog niks. Al snel kwamen de eerste machines. Maar hoe we deze moesten gebruiken was nog de vraag. Net zoals welke lijm en frezen we moesten gebruiken. Na twee jaar proberen, ontdekken en sleutelen werd de code gekraakt. Een houten trap beplakt met HPL. Een wereldwijde primeur. En zo ontstond de naam Next Step. De volgende stap in de trappenwereld. Dat was het!

Een paar jaar later stond de fabriek er heel anders bij: in Kampen stond een hal van 2000 vierkante meter met allerlei machines. Ook liep er een vast team rond, dat keihard heeft gewerkt aan het succes van het product Next Step.

Next Step afbeelding - 1

En toen ontstond Next Step Traprenovatie

Zo’n twee jaar na de uitvinding van de houten traptreden met een HPL-toplaag gaat men ook met overzettreden van hetzelfde materiaal aan de slag. Bij Next Step Traprenovatie staat het renoveren van oude en versleten traptreden centraal.

Met Next Step Traprenovatie brengen wij kennis en kunde op het gebied van trapontwerp en -constructie naar jouw particuliere en zakelijke projecten. We komen bij jou thuis én in jouw bedrijfspand. Wij zijn een betrouwbare partner op het gebied van traprenovaties. Bij Next Step Traprenovatie zit je goed voor ieder project, van kantoorpanden tot woningrenovaties.

Het verschil tussen Next Step Traprenovatie en De Vries Trappen

Bij De Vries Trappen richten ze zich op volledig nieuwe trappen voor bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten. Ook voor de particuliere klusser zijn er veel mogelijkheden. In de webshop van Trappenmaat, onderdeel van De Vries Trappen, bestel je eenvoudig bouwpakket trappen. Dit is perfect voor de doe-het-zelver. Met Next Step Traprenovatie focussen we juist op het renoveren van reeds bestaande trappen, volledig met overzettreden, stootborden, trapleuningen en optioneel trapverlichting. Maar onze doelen zijn hetzelfde: mensen voorzien van kwalitatieve en duurzame trappen.

Next Step afbeelding - 1

De visie van Next Step Traprenovatie

Next Step Traprenovatie kenmerkt zich door een uniek product en uitstekende service te bieden aan zakelijke klanten. Met het oog op de toekomst wil Next Step Traprenovatie een bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van het milieu en de samenleving. In zowel de materiaalkeuze als het productieproces en alles daaromheen houden we hier rekening mee.

Next Step Traprenovatie kan voor dit alles bouwen op een team van betrokken vakmensen die werken vanuit de kernwaarden: klantgerichtheid, flexibiliteit, respect, leverbetrouwbaarheid en kwaliteitsbewustzijn.

Ontdek de voordelen van Next Step Traprenovatie

 • Maatwerk oplossingen
 • Volledige ontzorging
 • Vast contactpersoon
 • Korte lijnen met onze specialisten
 • Duurzame keuzes
 • Diverse materialen en mogelijkheden
Hulp nodig bij jouw zakelijke project?Offerte aanvragen
Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit