fbpx
Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Gratis LED verlichting
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd

Een open trap dichtmaken. Zo doen we dat.

19 december 2018

Bij Next Step kunnen we een open trap mooi dichtmaken.

Wij leggen graag aan u uit hoe wij in 4 stappen jouw trap dichtmaken. Deze stappen combineren we met een traprenovatie.

Stap 1:

Als eerste verwijderen we de eventuele aanwezige vloerbedekking of andere trapbekleding. Vervolgens verwijderen we de lijmresten.

Stap 2:

Nu gaan we uw open trap dichtmaken. In dit geval doen we dit met MDF stootborden. Deze maken we ter plaatse op maat. Vervolgens kunt u deze afschilderen of laten bekleden met onze Next Step stootborden.

Stap 3:

Na het dichtmaken van uw trap, zijn de traptreden aan de beurt. De treden worden bekleed met ons unieke trede-over-trede systeem. Wanneer de stootborden ook bekleed worden nemen we die gelijk mee in deze stap.

Stap 4:

In stap 4 maken we trap schoon en is deze klaar voor oplevering. Uw trap is nu voorzien van nieuwe treden en helemaal klaar voor gebruik!

De voordelen:

Zo gedaan dus. En deze aanpassing heeft verschillende belangrijke voordelen.

Veiligheid

Een belangrijk nadeel van een open trap is dat veiliger is veiligheid. Met name voor kleine kinderen, ze kunnen zomaar tussen open treden beklemd raken of hierdoor een val maken. We willen natuurlijk geen ongelukken. Door je trap dicht te maken met stootborden tussen de treden maken we de trap veiliger.

Opbergruimte

Niet alleen veilig, maar ook praktisch. Zo kunt u bijvoorbeeld extra opbergruimte creëren onder de trap in de vorm van een trapkast of een kapstok onder de trap plaatsen.

Warmteverlies

Door het afsluiten van de ruimte tussen de treden vind warme lucht zich minder gemakkelijk een weg naar boven. Warmteverlies is een aanslag op de energierekening. Een dichte trap levert direct een energiebesparing op!

Uitstraling

Na het dichtmaken met stootborden lijkt je trap als nieuw. In combinatie met een traprenovatie creëer je een compleet nieuwe look-&-feel, een praktisch nieuwe trap! Het is een aanwinst voor je woning. Een bijkomend voordeel is dat er geen vuil tussen de treden door valt.

In het kort

Helaas is het niet mogelijk om van een dichte trap een open trap te maken. Over het algemeen is het dichtmaken van een trap, dankzij de verschillende voordelen en de vier simpele stappen, in ieder geval ideaal!
Wilt u ook een dichte trap? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je.

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht
02 november 2020

Traprenovatie bij een landelijk interieur

Een landelijk interieur is al langere tijd zeer populair bij Nederlandse huishoudens. Deze interieurstijl is tijdloos en straalt rust uit. Een uitstraling die we allemaal...
02 november 2020

Traprenovatie bij een bohemian interieur

Misschien bent u wel iemand die houdt van een wat speelser interieur. Een bonte en unieke woonstijl met opvallende kleuren als rood, oranje, geel en...
02 november 2020

Traprenovatie bij een botanisch interieur

Planten, planten en nog meer planten. Een botanisch interieur staat er vol mee. Toch draait het bij een botanisch interieur om meer dan alleen planten...