Binnen twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit

Een open trap dichtmaken. Zo doen we dat.

Bij Next Step Traprenovatie kunnen we een open trap mooi dichtmaken.

Wij leggen graag uit hoe wij in 4 stappen van jouw open trap een dichte trap maken. Deze stappen combineren we met een traprenovatie.

Afbeelding - Stap 1:

Stap 1:

Als eerste verwijderen we de eventuele aanwezige vloerbedekking of andere trapbekleding. Vervolgens verwijderen we de lijmresten.

Afbeelding - Stap 2:

Stap 2:

Nu gaan we de open trap dichtmaken. In dit geval doen we dit met MDF stootborden. Deze maken we ter plaatse op maat. Vervolgens kun je deze afschilderen of laten bekleden met onze Next Step stootborden.

Afbeelding - Stap 3:

Stap 3:

Na het dichtmaken van de trap, zijn de traptreden aan de beurt. De treden worden bekleed met ons unieke trede-over-trede systeem. Wanneer de stootborden ook bekleed worden nemen we die gelijk mee in deze stap.

Afbeelding - Stap 4:

Stap 4:

In stap 4 maken we trap schoon en is deze klaar voor oplevering. Je trap is nu voorzien van nieuwe treden en helemaal klaar voor gebruik!

De voordelen:

Zo gedaan dus. En deze aanpassing heeft verschillende belangrijke voordelen.

Veiligheid

Een belangrijk nadeel van een open trap is dat veiliger is veiligheid. Met name voor kleine kinderen, ze kunnen zomaar tussen open treden beklemd raken of hierdoor een val maken. We willen natuurlijk geen ongelukken. Door je trap dicht te maken met stootborden tussen de treden maken we de trap veiliger.

Opbergruimte

Niet alleen veilig, maar ook praktisch. Zo kun je bijvoorbeeld extra opbergruimte creëren onder de trap in de vorm van een trapkast of een kapstok onder de trap plaatsen.

Warmteverlies

Door het afsluiten van de ruimte tussen de treden vindt warme lucht zich minder gemakkelijk een weg naar boven. Warmteverlies is een aanslag op de energierekening. Een dichte trap levert direct een energiebesparing op!

Uitstraling

Na het dichtmaken met stootborden lijkt je trap als nieuw. In combinatie met een traprenovatie creëer je een compleet nieuwe look-&-feel, een praktisch nieuwe trap! Het is een aanwinst voor je woning. Een bijkomend voordeel is dat er geen vuil tussen de treden door valt.

In het kort

Helaas is het niet mogelijk om van een dichte trap een open trap te maken. Over het algemeen is het dichtmaken van een trap, dankzij de verschillende voordelen en de vier simpele stappen, in ieder geval ideaal!

Wil je ook een dichte trap? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je.

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Zijkant trap afwerken

Wanneer je je trap laat renoveren, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de afwerking van de zijkanten van de trap. De zijkanten...

Lees meer

Wat kan ik verwachten na mijn offerteaanvraag?

Je hebt een offerte bij ons aangevraagd, en nu? Lees verder om erachter te komen wat er bij ons gebeurt vanaf het moment dat er...

Lees meer

Top 5 meest gekozen kleuren januari t/m mei 2022

Laat je inspireren door de keuzes van anderen. We hebben de top-5 meest bestelde designs van het eerste kwartaal van 2022 op een rijtje gezet....

Lees meer