• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

Open trap dichtmaken: onze werkwijze

Waarom een open trap dichtmaken?

Een open trap is natuurlijk super mooi en biedt ook zeker vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de open uitstraling, het ruimtelijke effect en het laat ook nog eens veel licht door. Ieder voordeel heeft helaas ook zijn nadeel, zo ook bij een open trap. Wanneer je ervoor kiest om jouw open trap dicht te maken, geef je het direct meer veiligheid. Daarnaast is het geluiddempend, heb je minder warmteverlies en het stof of vuil valt niet meer tussen de treden door.

Wil je jouw open trap dichtmaken? Dan ben je bij Next Step aan het juiste adres. Onze vakmensen zijn hierin gespecialiseerd en creëren graag de sfeer zoals jij die wenst. Of dat nu een dichte trap of open trap is, er is voor ieder wat wils. Een open trap kan alleen dichtgemaakt worden als onderdeel van een hele traprenovatie.

Een open trap dichtmaken, zo doen we dat…

Een dichte trap valt veel meer op dan een open trap. Dan wil je natuurlijk wel dat de trap volledig past bij jouw interieur. Onze decor collectie bestaat uit verschillende designs, zodat er voor ieder interieur wel iets bij zit. Voordat we aan de slag kunnen is het kiezen van het design natuurlijk noodzakelijk. Doe alvast inspiratie op en blader door onze digitale catalogus heen of bekijk onze voorbeelden. Kom je er niet uit? Onze adviseurs helpen je graag. Ze komen vrijblijvend bij je langs met een aantal kleurstalen, zodat jij de kleuren kunt passen binnen jouw interieur om zo tot een goede keuze te komen. Neem contact met ons op.

Nadat jij het design hebt gekozen plannen we een afspraak in voor de montage. Wij leggen graag uit hoe wij in vier stappen van jouw open trap een dichte trap maken. Deze stappen combineren we met een traprenovatie.

Afbeelding - Stap 1: lijmresten verwijderen

Stap 1: lijmresten verwijderen

Bij aankomst op locatie is eventuele trapbekleding al verwijderd door de bewoner zelf. Vervolgens zullen wij de lijmresten verwijderen, zodat de trap klaar is om gerenoveerd te worden.

Afbeelding - Stap 2: open trap dichtmaken

Stap 2: open trap dichtmaken

Nu gaan we de open trap dichtmaken. We plaatsen eerst MDF stootborden. Deze maken we ter plaatse op maat. Vervolgens kunnen we deze dan bekleden met onze Next Step stootborden.

Afbeelding - Stap 3: overzettreden bevestigen

Stap 3: overzettreden bevestigen

Nu de stootborden zijn bevestigd en we in principe jouw open trap dicht hebben gemaakt, is de echte renovatie aan de beurt. De treden worden bekleed met onze kwalitatieve overzettreden. Wanneer de stootborden ook bekleed worden nemen we die gelijk mee in deze stap.

Lees meer over ons materiaal
Afbeelding - Stap 4: klaar voor gebruik!

Stap 4: klaar voor gebruik!

In stap 4 maken we de trap schoon en is deze klaar voor oplevering. Het dichtmaken van de open trap is klaar en direct voorzien van nieuwe treden. Je trap is helemaal klaar voor gebruik en heeft de uitstraling gekregen zoals jij die wenst.

Lees meer over onze montagedag

De voordelen van jouw nieuwe dichte trap

De aanpassing van een open trap naar een dichte trap heeft belangrijke voordelen. Een aantal hiervan kun je natuurlijk zelf ook wel bedenken, maar we lichten ze graag even voor je toe.

Veiligheid

Een belangrijk voordeel van een dichte trap is de veiligheid, met name voor kleine kinderen. Bij een open trap kunnen ze zomaar tussen open treden beklemd raken en hierdoor een val maken. We willen natuurlijk geen ongelukken. Door je trap dicht te maken met stootborden tussen de treden maken we de trap veiliger.

Opbergruimte

Een dichte trap is niet alleen veilig, maar ook praktisch. Zo kun je bijvoorbeeld extra opbergruimte creëren onder de trap in de vorm van een trapkast of een kapstok onder de trap plaatsen.

Warmteverlies

Door het afsluiten van de ruimte tussen de treden vindt warme lucht zich minder gemakkelijk een weg naar boven. Warmteverlies is een aanslag op de energierekening. Een dichte trap levert direct een energiebesparing op!

Uitstraling

Een open trap dichtmaken met stootborden geeft je trap een nieuwe uitstraling, alsof er een totaal nieuwe trap in staat. In combinatie met een traprenovatie creëer je een compleet nieuwe look-and-feel, een aanwinst voor je woning. Een bijkomend voordeel is dat er geen vuil tussen de treden door valt.

Zoldertrap dichtmaken

Of het nu gaat om een trap in jouw woonkamer of een zoldertrap, het dichtmaken is geen enkel probleem. Jouw zoldertrap dichtmaken geeft een geheel nieuwe uitstraling. Hierdoor heb je minder natuurlijk licht, maar verhoog je wel de veiligheid. Kies een design uit onze kleurencollectie die naadloos aansluit bij de huidige verdiepingstrap en creëer een mooi geheel naar jouw smaak.

Laat jouw zoldertrap dichtmaken door Next Step Traprenovatie en geniet jarenlang van het resultaat!

Een dichte trap open maken?

Helaas is het niet mogelijk om van een dichte trap een open trap te maken. Je kunt er bijvoorbeeld wel voor kiezen om de stootborden in een afwijkende kleur te laten renoveren ten opzichte van de treden. Door witte stootborden te kiezen bij zwarte treden vallen de treden natuurlijk het meeste op.

Wil jij ook jouw open trap dichtmaken? Neem dan contact op met één van onze adviseurs. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je!

Veelgestelde vragen

De antwoorden op al jouw vragen over het dichtmaken van je open trap vind je hier!

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Ruimte onder open of dichte trap benutten

Het benutten van de ruimte onder de trap is niet alleen praktisch, maar het maximaliseert ook de beschikbare ruimte in je huis. Er zijn talloze...

Lees meer

Wenteltrappen renoveren

Heb je een wenteltrap in de gang of woonkamer die aan vernieuwing toe is? Dan kunnen wij van Next Step Traprenovatie wellicht de oplossing bieden!...

Lees meer

Interieurplannen? Gebruik een moodboard!

Ben je van plan jouw trap en/of complete interieur een make-over te geven, maar worstel je nog met het bepalen van de juiste stijl voor...

Lees meer
Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit