We kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar hoe wij jouw trap een totaal nieuwe look kunnen geven. Dat leggen we je graag uit!
Na het adviesgesprek met onze adviseur wordt er een datum ingepland voor de montage. Na afloop van het gesprek krijg je van ons een orderbevestiging met daarop de kleuren en deze montagedatum.
De monteurs komen rond 08:00 aan bij jou op locatie. Onder het genot van een kopje koffie zullen zij de dag met je doorspreken en ter controle alles wat afgesproken is nogmaals herhalen. Hieronder valt onder andere de kleur en de afwerking van de weltrede.
Vervolgens gaan de monteurs buiten een werkplek inrichten zodat zij hun werkzaamheden kunnen starten. Zaagtafels worden uitgestald, het materiaal wordt op lengte bij elkaar gelegd en bij regen of juist veel zon wordt de tent opgebouwd.
De voorkant van de treden wordt afgetekend om te kijken of de overzettrede past en niet buiten de boom of spil valt. Met boom bedoelen we de zijkant van de trap waar de treden in of op worden geplaatst. Met de spil bedoelen we de verticale paal op de vloer waar de trap op steunt.
Dit is het deel van de renovatie wat redelijk lawaai kan veroorzaken.
Vervolgens worden de traptreden ‘gespind’ met een speciale trapspin. Deze zorgt ervoor dat de vorm van de huidige trede in beeld gebracht kan worden, waarna de monteur deze vorm
kan overtekenen op de borden die ze hebben meegekregen.
Na het zagen wordt de trede gelijk op de trap gepast. Meestal is dit zo, maar om het echt perfect te krijgen wordt dit gecontroleerd. De trap wordt dus trede voor trede gespind en gezaagd. Ook de latten voor de onderkant van de treden worden op maat gemaakt, evenals de stootborden (in het geval van een dichte trap).
Tot zo ver de stappen die bij elke traprenovatie gelden. We zullen nu de vervolgstappen per trapsoort uitleggen. Er zit namelijk verschil in de renovatie van een open en een dichte trap. Bij een dichte trap hoeft alleen de voorkant bekleed te worden, bij een open trap bestaat de trapbekleding uit drie delen en wordt de trede helemaal rondom bekleed. Wij zijn de enige die dat op deze manier doen. Andere partijen maken gebruik van een kapje aan de achterzijde, lees hier meer over op onze open trap pagina.
Om een open trap te bekleden werken we bij Next Step Traprenovatie met een uniek driedelig systeem. Eerst wordt de overzettrede bestaande uit de bovenkant en neus geplaatst. Vervolgens wordt de onderkant gemonteerd. En ten slotte wordt de lat tegen de achterkant van de trede geplaatst.
Vervolgens wordt de lijm aangebracht. Onze unieke twee componenten lijm is niet alleen heel erg sterk en geluiddempend, maar ook erg duurzaam voor mens en milieu. Om zo weinig
mogelijk afval over te houden na de renovatie, maken we in plaats van plastic lijmkokers gebruik van lijmworsten.
Het hele pakketje wordt met spanbanden strak tegen elkaar aan getrokken. Deze worden aan het eind van de dag als de lijm gedroogd is weer verwijderd.
Door ons unieke systeem zien de nieuwe traptreden eruit als massieve treden.
Normaliter komen de draadjes van de ledverlichting aan de achterkant van de trap samen waarna we deze samenbinden en netjes wegwerken. Maar bij deze trap was dit bij de bovenste treden niet mogelijk, omdat deze zich boven het plafond bevinden. Daarom maakten we een gat om de bedrading van de ledverlichting via de voorkant van de trap te leiden. Het grote gat erboven is zodat de monteurs met hun handen in de trede kunnen om de bedrading door te trekken.
Dit is dus alleen in bijzondere gevallen noodzakelijk. Hoe we dit normaal gesproken doen wanneer de ruimte achter de trap gewoon vrij is, dat lees je in de volgende stappen.
In het bovenste en onderste stootbord wordt een gat geboord zodat de sensor in het stootbord wordt bevestigd. Je kunt er ook voor kiezen deze met een dopje te laten bevestigen zodat de sensor op het stootbord komt in plaats van er in. Naast sensor bieden wij ook ledverlichting met afstandsbediening.
Meer info over ledverlichtingNadat de trap gestofzuigd is worden de ledstrips op iedere trede (of om de trede indien dit gekozen is) klaargelegd en aangesloten. Aan het einde van de traprenovatie worden de
draadjes netjes weggewerkt.
Nu is het tijd om de trap te bekleden. Elke keer wordt eerst het stootbord bevestigd.
Daarna wordt de ledstrip midden onder de trede gelijmd. Aan weerszijden van de strip wordt een latje bevestigd. Tussen het stootbord en het latje wordt een centimeter ruimte over gehouden om de bedrading van de led achter weg te werken.
Tot slot komt de overzettrede over de trede heen.
De volgende stappen gelden weer voor alle traprenovaties.
Vervolgens wordt de trap afgekit. Dit zorgt ervoor dat er tijdens het schoonmaken van de trap geen water in de trede komt. Ook zorgt dit voor een strakke afwerking aan de zijkanten.
Het is bij ons mogelijk om naast de treden en stootborden ook de leuning te vervangen. Wij bieden hierin verschillende opties:
- RVS
- Blauwstaal
- Een matchende leuning met jouw traptreden
De leuningen worden opgemeten tijdens het verkoopgesprek en direct in de juiste maat meegenomen. Op locatie hoeven alleen de leuningdragers nog bevestigd te worden. Dan
kan de oude leuning eraf en vervangen worden door de nieuwe.
Wanneer de traprenovatie afgerond is zal de monteur de trap nog samen met je nalopen. Hij/zij gaat pas weg als alles helemaal naar wens is!
Vervolgens wordt een garantiemerk op de onderste trede bevestigd.
Als alles naar wens is dan zit er niks anders op dan de bus weer vol laden en naar huis toe gaan.