• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

Zo gaat de montagedag eraan toe!

We leggen je graag uit hoe wij jouw trap een totaal nieuwe look geven

De montagedag

We kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar hoe wij jouw trap een totaal nieuwe look kunnen geven. Dat leggen we je graag uit!

Afbeelding - 1. Datum van de renovatie

1. Datum van de renovatie

Na het adviesgesprek met onze adviseur wordt er een datum ingepland voor de montage. Na afloop van het gesprek krijg je van ons een orderbevestiging met daarop de kleuren en deze montagedatum.

Afbeelding - 2. Aanvang montagedag

2. Aanvang montagedag

De monteurs komen rond 08:00 aan bij jou op locatie. Onder het genot van een kopje koffie zullen zij de dag met je doorspreken en ter controle alles wat afgesproken is nogmaals herhalen. Hieronder valt onder andere de kleur en de afwerking van de weltrede.

Afbeelding - 3. Inrichten werkplek

3. Inrichten werkplek

Vervolgens gaan de monteurs buiten een werkplek inrichten zodat zij hun werkzaamheden kunnen starten. Zaagtafels worden uitgestald, het materiaal wordt op lengte bij elkaar gelegd en bij regen of juist veel zon wordt de tent opgebouwd.

Afbeelding - 4. Neuzen inkorten

4. Neuzen inkorten

De voorkant van de treden wordt afgetekend om te kijken of de overzettrede past en niet buiten de boom of spil valt. Met boom bedoelen we de zijkant van de trap waar de treden in of op worden geplaatst. Met de spil bedoelen we de verticale paal op de vloer waar de trap op steunt.

Dit is het deel van de renovatie wat redelijk lawaai kan veroorzaken.

Afbeelding - 5. Materiaal op maat maken

5. Materiaal op maat maken

Vervolgens worden de traptreden ‘gespind’ met een speciale trapspin. Deze zorgt ervoor dat de vorm van de huidige trede in beeld gebracht kan worden, waarna de monteur deze vorm
kan overtekenen op de borden die ze hebben meegekregen.

Na het zagen wordt de trede gelijk op de trap gepast. Meestal is dit zo, maar om het echt perfect te krijgen wordt dit gecontroleerd. De trap wordt dus trede voor trede gespind en gezaagd. Ook de latten voor de onderkant van de treden worden op maat gemaakt, evenals de stootborden (in het geval van een dichte trap).

Open trap vs. dichte trap bekleden

Tot zo ver de stappen die bij elke traprenovatie gelden. We zullen nu de vervolgstappen per trapsoort uitleggen. Er zit namelijk verschil in de renovatie van een open en een dichte trap. Bij een dichte trap hoeft alleen de voorkant bekleed te worden, bij een open trap bestaat de trapbekleding uit drie delen en wordt de trede helemaal rondom bekleed. Wij zijn de enige die dat op deze manier doen. Andere partijen maken gebruik van een kapje aan de achterzijde, lees hier meer over op onze open trap pagina.

Open trap bekleden

Afbeelding - 6. Driedelige bekleding

6. Driedelige bekleding

Om een open trap te bekleden werken we bij Next Step Traprenovatie met een uniek driedelig systeem. Eerst wordt de overzettrede bestaande uit de bovenkant en neus geplaatst. Vervolgens wordt de onderkant gemonteerd. En ten slotte wordt de lat tegen de achterkant van de trede geplaatst.

Afbeelding - 7. Onze unieke lijm aanbrengen

7. Onze unieke lijm aanbrengen

Vervolgens wordt de lijm aangebracht. Onze unieke twee componenten lijm is niet alleen heel erg sterk en geluiddempend, maar ook erg duurzaam voor mens en milieu. Om zo weinig
mogelijk afval over te houden na de renovatie, maken we in plaats van plastic lijmkokers gebruik van lijmworsten.

Afbeelding - 8. Spanbanden om de treden

8. Spanbanden om de treden

Het hele pakketje wordt met spanbanden strak tegen elkaar aan getrokken. Deze worden aan het eind van de dag als de lijm gedroogd is weer verwijderd.
Door ons unieke systeem zien de nieuwe traptreden eruit als massieve treden.

Dichte trap bekleden (met ledverlichting)

 

Afbeelding - 6a. Gaten voor de ledverlichting

6a. Gaten voor de ledverlichting

Normaliter komen de draadjes van de ledverlichting aan de achterkant van de trap samen waarna we deze samenbinden en netjes wegwerken. Maar bij deze trap was dit bij de bovenste treden niet mogelijk, omdat deze zich boven het plafond bevinden. Daarom maakten we een gat om de bedrading van de ledverlichting via de voorkant van de trap te leiden. Het grote gat erboven is zodat de monteurs met hun handen in de trede kunnen om de bedrading door te trekken.
Dit is dus alleen in bijzondere gevallen noodzakelijk. Hoe we dit normaal gesproken doen wanneer de ruimte achter de trap gewoon vrij is, dat lees je in de volgende stappen.

Afbeelding - 6b. Gaten voor de ledverlichting

6b. Gaten voor de ledverlichting

In het bovenste en onderste stootbord wordt een gat geboord zodat de sensor in het stootbord wordt bevestigd. Je kunt er ook voor kiezen deze met een dopje te laten bevestigen zodat de sensor op het stootbord komt in plaats van er in. Naast sensor bieden wij ook ledverlichting met afstandsbediening.

Meer info over ledverlichting
Afbeelding - 7. Ledstrips en bedrading aanbrengen

7. Ledstrips en bedrading aanbrengen

Nadat de trap gestofzuigd is worden de ledstrips op iedere trede (of om de trede indien dit gekozen is) klaargelegd en aangesloten. Aan het einde van de traprenovatie worden de
draadjes netjes weggewerkt.

Afbeelding - 8a. Dichte trap bekleden

8a. Dichte trap bekleden

Nu is het tijd om de trap te bekleden. Elke keer wordt eerst het stootbord bevestigd.

Afbeelding - 8b. Dichte trap bekleden

8b. Dichte trap bekleden

Daarna wordt de ledstrip midden onder de trede gelijmd. Aan weerszijden van de strip wordt een latje bevestigd. Tussen het stootbord en het latje wordt een centimeter ruimte over gehouden om de bedrading van de led achter weg te werken.

Afbeelding - 8c. Dichte trap bekleden

8c. Dichte trap bekleden

Tot slot komt de overzettrede over de trede heen.

Laatste stappen

De volgende stappen gelden weer voor alle traprenovaties.

Afbeelding - 9. Afkitten van de trap

9. Afkitten van de trap

Vervolgens wordt de trap afgekit. Dit zorgt ervoor dat er tijdens het schoonmaken van de trap geen water in de trede komt. Ook zorgt dit voor een strakke afwerking aan de zijkanten.

Afbeelding - 10. Leuningen ophangen

10. Leuningen ophangen

Het is bij ons mogelijk om naast de treden en stootborden ook de leuning te vervangen. Wij bieden hierin verschillende opties:
- RVS
- Blauwstaal
- Een matchende leuning met jouw traptreden

De leuningen worden opgemeten tijdens het verkoopgesprek en direct in de juiste maat meegenomen. Op locatie hoeven alleen de leuningdragers nog bevestigd te worden. Dan
kan de oude leuning eraf en vervangen worden door de nieuwe.

Lees meer over leuningen
Afbeelding - 11a. Nalopen trap

11a. Nalopen trap

Wanneer de traprenovatie afgerond is zal de monteur de trap nog samen met je nalopen. Hij/zij gaat pas weg als alles helemaal naar wens is!

Afbeelding - 11b. Nalopen trap

11b. Nalopen trap

Vervolgens wordt een garantiemerk op de onderste trede bevestigd.

Afbeelding - 12. Opruimen en inpakken

12. Opruimen en inpakken

Als alles naar wens is dan zit er niks anders op dan de bus weer vol laden en naar huis toe gaan.

Vragen? Stel ze aan een van onze adviseurs!Neem contact op
Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit