• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

Ruimte onder trap benutten: 8 tips!

Ruimte onder open of dichte trap benutten

Het benutten van de ruimte onder de trap is niet alleen praktisch, maar het maximaliseert ook de beschikbare ruimte in je huis. Er zijn talloze mogelijkheden om deze ruimte slim en effectief te benutten. Ga creatief aan de slag en maak van de ruimte onder je trap een waardevolle toevoeging aan je huis.

Onder een trap schuilt vaak een vergeten ruimte vol potentieel. Ontdek hoe je deze ruimte slim benut en omtovert tot een functioneel deel van je leefruimte.

1. Kast onder trap

Dichte trappen bieden vaak een mogelijkheid om een afgesloten ruimte te creëren. Dat is vervolgens perfect voor het creëren van een ingebouwde kast. Dit is een slimme manier om die vaak verloren ruimte te benutten. Met schappen en lades kun je deze ruimte organiseren voor het opbergen van alles, van schoenen tot kleding en huishoudelijke artikelen.

2. Werkplek

Een kleine werkplek onder de trap kan een ideale ruimte zijn voor thuiswerkers. Met een compact bureau en slimme opbergoplossingen kun je hier een rustige en productieve werkruimte creëren. Plaats wat planken boven het bureau om boeken en kantoorbenodigdheden op te bergen.

3. Wasruimte of toilet

Transformeer de ruimte onder de dichte trap tot een handige wasruimte. Plaats een wasmachine, droger en een wasbak om een compacte wasruimte te creëren. Hang planken of kasten op voor wasmiddelen, strijkijzers en andere benodigdheden om de ruimte georganiseerd te houden. Een andere populaire optie is het plaatsen van een toiletruimte onder een dichte trap.

Next Step afbeelding - 1

4. Leeshoek

Als je van lezen houdt, kun je onder de trap een gezellige boekenhoek creëren. Plaats boekenplanken, een comfortabele stoel en goede verlichting om een ontspannen leeshoek te maken.

5. Opbergruimte met planken

Een ruimte onder de trap biedt de mogelijkheid om eenvoudig planken te installeren. Planken langs de trapwand kunnen worden gebruikt voor het opbergen van boeken, decoratie of opbergbakken voor kleine spullen. Dit minimaliseert rommel in de rest van je huis.

6. Ingebouwde lades

Ingebouwde lades zijn een geweldige oplossing voor het organiseren van kleine spullen zoals handschoenen, sjaals en schoenen. Door lades onder de dichte treden te plaatsen, maximaliseer je de beschikbare ruimte en houd je alles netjes en opgeruimd. Dit kan zowel verwerkt worden in de zijkant als onder de traptrede zelf. In dat geval is het stootbord in feite de voorkant van de lade.

Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2

7. Schoenenrek en kapstok

Een trap bij de ingang van je huis kan een ideale plek zijn voor een schoenenrek en kapstok. Plaats een schoenenrek onder de trap voor het georganiseerd opbergen van schoenen. Boven het rek kun je een kapstok installeren voor jassen, tassen en hoeden, waardoor de entree netjes en opgeruimd blijft.

8. Speelhoek voor kinderen

Gebruik de ruimte onder de trap om een gezellige speelhoek voor kinderen te creëren. Plaats wat kussens, speelgoedopbergers en een klein tafeltje om een plek te creëren waar kinderen kunnen spelen en lezen.

Op zoek naar een traprenovatie?

Is jouw versleten trap toe aan vernieuwing? Of wil je switchen van open naar dichte trap of andersom? Dan ben je bij Next Step Traprenovatie aan het juiste adres. Vraag vandaag nog een offerte aan voor een complete makeover van jouw trap.

Open trap dicht laten maken

Een optie om de ruimte onder je open trap anders te benutten, is door deze dicht te maken. Ook daarvoor zit je goed bij Next Step Traprenovatie. Door het toevoegen van stootborden maken we jouw open trap dicht. De ontstane (afgesloten) ruimte onder de trap benut jij voor bijvoorbeeld een opberghok of toilet.

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Wenteltrappen renoveren

Heb je een wenteltrap in de gang of woonkamer die aan vernieuwing toe is? Dan kunnen wij van Next Step Traprenovatie wellicht de oplossing bieden!...

Lees meer

Interieurplannen? Gebruik een moodboard!

Ben je van plan jouw trap en/of complete interieur een make-over te geven, maar worstel je nog met het bepalen van de juiste stijl voor...

Lees meer

Afwerking van de zijkanten van de trap

Wanneer je je trap laat renoveren, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de afwerking van de zijkanten van de trap. De zijkanten...

Lees meer
Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit