• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

De trap bekleden met tapijt of vloerbedekking

Voordelen en nadelen

Het bekleden van een trap met tapijt of vloerbedekking is een populaire optie vanwege de vele voordelen die het biedt. Denk bijvoorbeeld aan de demping van geluid. Daarnaast kan het jouw trap een klassieke uitstraling geven. Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan het bekleden van een trap met tapijt. Het is namelijk veel minder slijtvast… De voor- en nadelen hebben we voor de overzichtelijkheid op een rijtje gezet:

Voordelen van een trap bekleden met tapijt:

  • Dempt geluid
  • Goedkoop
  • Warm aan de voeten

Nadelen van een trap bekleden met tapijt:

  • Niet slijtvast in vergelijking met overzettreden
  • Vangt veel stof, daardoor niet hygiënisch
Afbeelding - De trap bekleden met tapijt geeft een mooie klassieke uitstraling.

De trap bekleden met tapijt geeft een mooie klassieke uitstraling.

Op deze trap is het tapijt 2-delig gelegd. Hierdoor ontstaat een loper effect.

Wat is een alternatief voor een tapijt trap?

Trap bekleden met tapijt is een veelvoorkomende keuze, maar er zijn ook alternatieven mogelijk. Als alternatief voor tapijt kan je kiezen om jouw trap te bekleden met onze overzettreden. De toplaag is van HPL, welke vele voordelen met zich meebrengt. Het belangrijkste is dat we maar liefst 20 jaar garantie op ons materiaal geven, dat doen we niet zomaar. We lichten de voordelen graag voor je uit.

Kras- en slijtvast

Een trap wordt vaak meerdere keren per dag gebruikt. Onze overzettreden zijn keihard en daarom is het intensief gebruik van de trap geen probleem. Door de materiaalkeuze blijven de treden mooi en kun je jaren van dezelfde uitstraling blijven genieten.

Antislip

Door de stroeve bovenlaag is uitglijden op de trap verleden tijd. Door de speciale antislipstructuur (R10) kun jij jouw trap veilig op en af.

Onderhoudsarm

Waar een houten trap eens in de drie jaar geschilderd moet worden, blijft een Next Step trap mooi én sterk zonder dat je er iets aan hoeft te doen. Nooit meer schuren en schilderen dus!

Waterbestendig

De overzettreden hebben geen kieren of gaatjes waar water zich in kan ophopen. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld koffie. De trap is gemakkelijk schoon te houden, bestand tegen hitte en vlekken.

Kleurvast

Het gekozen design is 100% kleurvast. Doordat de treden onder zeer hoge temperatuur in de juiste kleur worden geperst kunnen wij dit garanderen.

Twijfel je nog om jouw trap te bekleden met tapijt of HPL overzettreden? Neem contact met ons op en onze adviseurs helpen je graag. Ze komen vrijblijvend bij je langs om de opties te bespreken. Met een aantal kleurstalen kun jij kijken welk design het beste past binnen jouw interieur.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Een trap bekleden met tapijt kan ongetwijfeld in vele kleuren en vormen. Maar een houtlook trap creëer je hier niet mee. Gelukkig is onze trapbekleding verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren, van houtlook tot betonlook. Je kunt er zelfs voor kiezen om jouw trap te bekleden met volledig zwarte of witte overzettreden. Zo creëer je weer een heel andere uitstraling.

Je kunt natuurlijk ook kleuren combineren, om zo tot een trap te komen die het beste past bij jouw interieur. Benieuwd naar onze design collectie? Ontdek de mogelijkheden! Wil je de collectie in het echt zien, geen probleem. Maak een afspraak en kom langs bij ons in de showroom.

Afbeelding - Klassiek met Next Step treden

Klassiek met Next Step treden

Bij Next Step bieden we veel verschillende soorten treden aan. Onder andere deze klassieke donkere treden. Lees verder voor de unieke voordelen van een Next Step trap.

Afbeelding - Wat is een traploper?

Wat is een traploper?

Een traploper is een ander soort van bekleding met vloerbedekking. Nu wordt niet de gehele trap maar een gedeelte van de trap bekleed met tapijt. Verder heeft dit wel dezelfde voor- en nadelen als een trap met tapijt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jouw huidige trap te bekleden met Next Step en deze vervolgens te voorzien van een traploper. Deze leveren wij alleen zelf niet. Er is van alles mogelijk.

Benieuwd naar alle Next Step designs?Bekijk onze volledige collectie

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over trappen bekleden met tapijt? Wellicht staat het antwoord hier tussen. Zo niet, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Ruimte onder open of dichte trap benutten

Het benutten van de ruimte onder de trap is niet alleen praktisch, maar het maximaliseert ook de beschikbare ruimte in je huis. Er zijn talloze...

Lees meer

Wenteltrappen renoveren

Heb je een wenteltrap in de gang of woonkamer die aan vernieuwing toe is? Dan kunnen wij van Next Step Traprenovatie wellicht de oplossing bieden!...

Lees meer

Interieurplannen? Gebruik een moodboard!

Ben je van plan jouw trap en/of complete interieur een make-over te geven, maar worstel je nog met het bepalen van de juiste stijl voor...

Lees meer
Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit