• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

HGC Rijswijk

In Hyperbaar Geneeskundig Centrum Rijswijk (HGC) komen patiënten met complexe wonden, weefselschade na bestraling en/of geïnfecteerd botweefsel voor specialistische zorg. Toen bleek dat de trap nodig gerenoveerd moest worden hadden zij een duidelijke wens: gezien de patiënten soms moeilijk ter been zijn moest de gerenoveerde trap beschikken over uitstekende antislip-eigenschappen. Hierbij moesten wij rekening houden met de bijzondere kenmerken van de bestaande situatie.

Afbeelding - De centrale trap - before

De centrale trap - before

Wij zagen de neus van de trede af om onze overzettreden te kunnen plaatsen en verwijderen de slijtstrips, maar verder hebben wij niks aan de treden op de foto hiernaast gedaan. De schuurplekken op de treden die je ziet, zijn het gevolg van slijtage door veelvuldig gebruik van de trap. Een probleem dat zich vaak voordoet bij trappen in openbare ruimtes. Intensief gebruik is voor een door ons gerenoveerde trap geen probleem: onze overzettreden zijn keihard, slijtvast (AC5) en blijven lang mooi.

Lees meer over ons materiaal

Planning

Een belangrijk onderdeel van dit project was de planning. We begonnen de renovatie op Goede Vrijdag, wanneer het geneeskundig centrum gesloten was. Dit zorgde voor een ongestoorde werkomgeving en minimaliseerde eventuele overlast voor de medewerkers en patiënten. Op zaterdag hebben we de laatste hand gelegd aan de onderkant van de trap, waardoor de normale gang van zaken in het geneeskundig centrum niet werd verstoord.

Afbeelding - Niet rondom bekleed

Niet rondom bekleed

Normaal gesproken bekleden we open trappen volledig rondom met ons hoogwaardige antislipmateriaal. In dit geval hebben we echter een andere aanpak gekozen vanwege de aanwezige schroeven aan de onderkant van de treden. Die moesten bereikbaar blijven, om de treden weer vast te zetten mochten deze los zitten. Om deze reden hebben we ervoor gekozen om de trap niet volledig rondom te bekleden.

Zoek jij ook een partij die met je meedenkt?Neem contact met ons op
Afbeelding - Maatwerk bordes

Maatwerk bordes

Een ander aspect van dit project was het aanpassen van het bordes ter plaatse. We hebben een op maat gemaakte oplossing ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het bordes perfect paste. Onze collega's in Kampen hebben één grote plaat bekleed met Next Step, die we ter plekke passend hebben gemaakt.

Aanpassen aan de situatie

Bij dit traprenovatieproject voor HGC Rijswijk hebben we ons aangepast aan de specifieke situatie en behoeften van de opdrachtgever. Het resultaat is een trap die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook voldoet aan de strenge eisen voor antislipvoorzieningen, terwijl de toegankelijkheid en het onderhoudsgemak zijn verbeterd.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw zakelijke project?Neem contact met ons op!
Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit