• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

Vier trappen gerenoveerd voor het Douwe Egberts Café in Zwolle

Black [0901] Meer informatie zakelijke markt

Douwe Egberts café Zwolle

Aan de Grote Markt in Zwolle is het grootste Douwe Egberts Café van Nederland gevestigd. Het opmerkelijke aspect van het café is dat het niet bestaat uit één enkel pand, maar uit een combinatie van drie panden. Het café telt dan ook maar liefst vier trappen om van de ene naar de andere ruimte te komen, en die moesten allemaal onder handen genomen worden. Door het veelvuldige gebruik vertoonden de trappen tekenen van slijtage en zocht de eigenaar naar een oplossing om de trappen slijtvaster te maken. Ons Next Step materiaal is uitermate geschikt voor dit soort situaties.

Afbeelding - Voorkom slijtage: onze unieke slijtvaste toplaag

Voorkom slijtage: onze unieke slijtvaste toplaag

Op de foto hiernaast zie je de grote centrale trap van het café. Op het moment van het nemen van de foto is het rubber van de voorzijde van de treden al verwijderd, maar verder is er nog niks aan de trap gedaan. Op deze foto zie je heel goed de slijtageplekken waar het veelvuldig gebruik van de trap de oorzaak van is. Een probleem dat zich vaak voordoet bij trappen in openbare ruimtes. Intensief gebruik is voor een door ons gerenoveerde trap geen probleem: onze overzettreden zijn keihard, slijtvast (AC5) en blijven lang mooi.

Lees meer over ons materiaal
Afbeelding - De centrale trap - het eindresultaat

De centrale trap - het eindresultaat

Alle trappen hebben wij bekleed met het design Black [0901]. Dit past het beste bij de uitstraling die de trappen al hadden, maar dan in verbeterde vorm. Het eindresultaat mag er zijn!

Creatieve oplossingen voor onvoorziene situaties

Zowel bij de centrale trap als de andere trappen hebben we creatieve oplossingen moeten bedenken voor uitdagingen die we tegenkwamen. Zo hebben we bijvoorbeeld speciale overzetelementen moeten laten maken met een vergrote neus, omdat de treden te dik waren en we anders niet mooi uit kwamen met de onderplaat waarmee we de onderzijde van de treden bekleden. Normaal is de neus van een trap 38 mm, onze overzet neuzen zijn standaard 63 mm maar in dit geval moesten we neuzen van 80 mm gebruiken.

Ook kwamen we er ter plekke achter dat we de weltrede moesten verdunnen om deze weer netjes aan te laten sluiten op de vloer en dat we de glazen balustrade van de trap moesten verplaatsen om ook deze weer netjes aan te kunnen laten sluiten. Dit soort dingen kun je pas zien als de overzettreden op de trap liggen. Soms blijkt de situatie anders dan gepland en moet er in creatieve oplossingen worden gedacht. Gelukkig zijn onze vakkundige monteurs in staat om dit soort oplossingen ter plekke te bedenken.

Zoek jij ook een partij die met je meedenkt?Neem contact met ons op

Unieke open trap bekleding

Bij een dichte trap bekleden wij alleen de voorkant van de trede, terwijl onze trapbekleding bij een open trap uit drie delen bestaat waarmee de trede volledig wordt omhult. Wij zijn de enige die strakke afwerking hanteren, andere partijen kiezen er bijvoorbeeld voor om een afdekstrip te plaatsen aan de achterzijde van de trede. In het Douwe Egberts Café hebben we ook deze methode toegepast bij de open trappen. Nou waren dit alleen geen simpele geneste bomen, waardoor de treden tussen de trapbomen komen te liggen, maar keepboomtrappen. Dit betekent dat je ook om de boom heen moet bekleden. Met onze unieke driedelige trapbekleding bekleden we de gehele trede rondom.

Niveautrappen

De overige twee trappen die we in het Douwe Egberts Café mochten renoveren betroffen twee kleinere niveautrappen. Dit zijn trappen die een niveauverschil overbruggen. Ook deze hebben we opgeknapt met overzettreden in het design Black [0901]. Hierdoor vormen de trappen door het hele pand één strak geheel.

Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw zakelijke project?Neem contact met ons op!
Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit