• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

Interieurplannen? Gebruik een moodboard!

Interieurplannen? Gebruik een moodboard!

Ben je van plan jouw trap en/of complete interieur een make-over te geven, maar worstel je nog met het bepalen van de juiste stijl voor in jouw woning? Dan is een moodboard een onmisbare tool! Voordat je begint met een grote verbouwing of herinrichting, is het essentieel om een duidelijk beeld te hebben van jouw wensen en voorkeuren. En dat is precies waar een goed moodboard van pas komt. Het is dé manier om de gewenste sfeer en stijl van jouw woning helder in kaart te brengen.

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een visuele weergave van een concept, idee of gevoel. Het is een collage van afbeeldingen, teksten, kleuren, texturen en andere visuele elementen die worden samengevoegd om een ​​specifieke sfeer, stemming of stijl te communiceren. Het kan dienen als inspiratiebron voor een project en kan je helpen bij het nemen van beslissingen over bijvoorbeeld kleuren en andere visuele elementen. Ook kan het helpen om jouw gewenste uitstraling effectief te communiceren naar onze verkoopadviseurs, zodat zij jou kunnen helpen bij het kiezen van het design voor jouw traprenovatie dat daar het beste in past!

Een moodboard voor jouw traprenovatie

Een moodboard voor traprenovatie bestaat uit een verzameling van afbeeldingen, materialen en kleuren die passen bij jouw woonstijl en -sfeer. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan warme, natuurlijke kleuren en materialen als hout en steen voor een landelijke uitstraling, of aan strakke, moderne lijnen en zwart-wit contrasten voor een industrieel interieur.

Bij Next Step Traprenovatie weten we als geen ander dat een trap een belangrijke sfeerbepaler is in je woning. Daarom is het creëren van een moodboard voor traprenovatie een perfecte manier om de gewenste sfeer van je woning in kaart te brengen en deze om te zetten naar de uitstraling van je trap.

Zo stel je jouw moodboard samen

Bij het samenstellen van een moodboard is het belangrijk om te kijken naar de stijl en kleuren van de rest van je interieur. Zo kan je ervoor kiezen om de kleuren van je trap te laten matchen met de kleuren van je muren of meubels. Maar je kan ook juist voor contrast kiezen en een statement maken met je trap door deze een opvallende kleur te geven. Je kunt een fysiek moodboard maken, maar er zijn ook digitale mogelijkheden voor.

Afbeelding - Pinterest

Pinterest

Een van de bekendste digitale hulpmiddelen voor het maken van een moodboard is natuurlijk Pinterest. Als je een account aanmaakt kan je makkelijk verschillende plaatjes pinnen (liken) en deze later toevoegen aan een prikbord. Zo ontstaat er een mooie collage van je favoriete items en stijlen. Wij hebben op onze eigen Pinterest-pagina ook al een hoop van dit soort prikborden staan.

Naar onze Pinterest-pagina
Afbeelding - Canva

Canva

Canva is een online ontwerptool waarmee je gemakkelijk een moodboard kunt maken. Je kunt met een leeg document beginnen, maar je kunt ook gebruiken maken van de honderden templates die er al beschikbaar zijn! Voeg afbeeldingen toe, rangschik ze zoals jij ze wilt en experimenteer met verschillende kleuren en lay-outs.

Ben je benieuwd naar de ins en outs van traprenovaties en het maken van moodboards? We hebben de meest gestelde vragen voor je verzameld en beantwoord. Lees verder om al jouw vragen te beantwoorden en laat je inspireren!

Hulp nodig met jouw moodboard?

Bij Next Step Traprenovatie begrijpen we dat het samenstellen van een moodboard niet voor iedereen even gemakkelijk is. Daarom bieden wij persoonlijk advies op maat en kunnen wij je helpen bij het kiezen van de juiste kleuren en materialen. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw traprenovatie perfect aansluit bij jouw persoonlijke stijl en sfeer.

Meer weten over moodboards en/of de mogelijkheden voor jouw trap?Neem contact met ons op
Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 1

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Ruimte onder open of dichte trap benutten

Het benutten van de ruimte onder de trap is niet alleen praktisch, maar het maximaliseert ook de beschikbare ruimte in je huis. Er zijn talloze...

Lees meer

Wenteltrappen renoveren

Heb je een wenteltrap in de gang of woonkamer die aan vernieuwing toe is? Dan kunnen wij van Next Step Traprenovatie wellicht de oplossing bieden!...

Lees meer

Afwerking van de zijkanten van de trap

Wanneer je je trap laat renoveren, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de afwerking van de zijkanten van de trap. De zijkanten...

Lees meer
Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit