98% tevredenheid
Super snelle levering
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit

De mooiste trap voor een moderne, jaren 30- of notariswoning

Trap renoveren? Zo kies je de beste trap voor jouw woning!

De ergernis over die ouderwetse trap met vale bekleding bestaat al een tijdje. Tijd om er iets aan te doen! Een compleet nieuwe trap is je iets te kostbaar, maar de trap renoveren lijkt een goede optie. Nu komt de volgende hersenbreker: welke trap kies jij? Dat ligt gedeeltelijk aan de soort woning die je hebt. Modern, jaren ‘30 of een notariswoning bijvoorbeeld. Wij zetten de opties voor jou op een rijtje.

Jouw oude trap renoveren

Laten we beginnen bij het begin, want hoe werkt dat eigenlijk, dat renoveren van jouw trap? Dat is vrij simpel: nadat je jouw keuzes met een adviseur hebt besproken, komen onze monteurs bij jou langs. Jouw trap wordt op maat gezaagd – buiten de woning, dat scheelt weer rotzooi in huis – en over de bestaande trap heen gelijmd. Dat kan vaak binnen één dag dus je zit niet dagen zonder trap. Wel zo makkelijk.

Dit hele proces begin je uiteraard bij het kiezen van een trap. Welke kleur kies je? Gaat je alleen voor overzettreden of komen er ook stootborden aan te pas? En hoe zit het met de leuning, past die straks nog wel bij de nieuwe trap? Geen zorgen, wij helpen je graag met deze lastige keuzes.

Trap voor een moderne woning

Heb je bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning of houd je van een modern interieur? Dan is een trendy materiaal wellicht een goede optie. Denk hierbij aan een trap met betonlook, zoals de Narvic Dock. Dit design kan je goed combineren met witte stootborden, maar is ook erg mooi als open trap! En heb je al eens nagedacht over verlichting in jouw treden?

Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2

Jaren 30-woning

Ook in een jaren 30-woning doet een witte trap het vaak ontzettend goed. Om het helemaal af te maken, kan je kiezen voor sprekende klassieke spijlen of zwarte leuningen. Dat geeft het net even een speciaal tintje. Afhankelijk van de stijl van jouw interieur natuurlijk.

Notariswoning

Een notariswoning vereist een hele andere aanpak dan een moderne of jaren 30-woning. Het is immers een uitgesproken soort woning met een bijzondere uitstraling. Een klassieke trap staat hier vaak heel mooi. Denk hierbij aan een trap met houtlook, zoals River Pine of Chalet Oak.

Afhankelijk van jouw interieur, kan je ook voor de modernere variant van de houten trap kiezen. Met behulp van een lichtere kleur hout met minder zichtbare nerven bijvoorbeeld, zoals de Glen Oak-variant.

Geen antislipstrips nodig

Hartstikke leuk, zo’n trap met houtlook, maar die zwarte antislipstrips doen toch een beetje afbreuk aan het uiterlijk van dat nieuwe exemplaar. Goed nieuws: met een trap van Next Step heb je die lelijke strips niet nodig! Deze trappen zijn namelijk voorzien van een antisliplaag die totaal onzichtbaar is.

De beste trap kiezen

Een trap is vaak een groot onderdeel van jouw interieur. Of hij nou alleen zichtbaar is in de gang of prominent aanwezig is in de woonkamer. Daarnaast gaat een trap tientallen jaren mee. Over de treden die je nu uitkiest, loop je over dertig jaar nog steeds. We snappen dus dat het een lastige keuze is, zo’n houtsoort.

Neem eens een kijkje op onze collectie pagina. Bent je zeker van jouw keuze? Dan kan je een vrijblijvende offerte aanvragen. Dit kost je dus nog helemaal niks. Wij willen immers dat je nog jarenlang geniet van jouw gloednieuw ogende trap!

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Wat kan ik verwachten na mijn offerteaanvraag?

Je hebt een offerte bij ons aangevraagd, en nu? Lees verder om erachter te komen wat er bij ons gebeurt vanaf het moment dat er...

Top 5 meest gekozen kleuren januari t/m mei 2022

Laat je inspireren door de keuzes van anderen. We hebben de top-5 meest bestelde designs van het eerste kwartaal van 2022 op een rijtje gezet....

Traprenovatie bij een landelijk interieur

Een landelijk interieur is al langere tijd zeer populair bij Nederlandse huishoudens. Deze interieurstijl is tijdloos en straalt rust uit. Een uitstraling die we allemaal...