Binnen twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit

Trap schilderen in jouw nieuwbouw woning met een vuren trap?

Maar hoe kan je deze nieuwbouw vuren trap nu het beste afwerken? Wat voor verf is er gebruikt als grondverf. En wat zijn de alternatieven? Je leest het in dit blog.

Afbeelding - Afwerken en onderhoud

Afwerken en onderhoud

De kans is zeer groot dat jouw nieuwbouw vuren trap is behandeld met een grondverf op waterbasis, gezien bijna alle trapfabrikanten hier gebruik van maken. Dit komt door de regelgeving en de voordelen voor het milieu en voor de mens. Om deze reden kan je jouw trap het beste schilderen met verf op waterbasis. Twijfel je over de verf voor jouw trap? Neem dan vooral contact op met jouw leverancier.

Wanneer je begint met schilderen moet je allereerst zorgen dat de trap vrij is van vuil, vet en stof. Daarnaast is het belangrijk dat alle spijker en schroefgaatjes gedicht zijn met plamuur of kneedbaar hout. Hierna kan je de gehele trap licht opschuren. Vervolgens kan je de trap voorzien van 1 of 2 lagen in de gewenste kleur.

Wanneer je jouw vurenhouten trap mooi wilt houden, moet je rekening houden dat je deze ongeveer om de 2 - 3 jaar opnieuw moet schilderen. Dit komt doordat vuren een zachte houtsoort is. Daarnaast is de kans op beschadigingen erg groot. Verder kan je een eventuele beschadiging wel weer vullen met plamuur of kneedbaar hout, om vervolgens het geheel weer netjes af te lakken.

Afbeelding - Duurzaam bekleden

Duurzaam bekleden

Heb je geen zin om jouw trap constant opnieuw te schilderen? In dit geval kan je ervoor kiezen om jouw trap te bekleden met ons trede over trede systeem. Onze overzettreden zijn onderhoudsarm en hoeven niet geschilderd te worden. Verder is het met onze traptreden mogelijk om de trap de echte eye-catcher te maken! Bekijk de mogelijkheden op onze collectie pagina.

Ontdek de collectie

Wil je jouw trap schilderen?

Zoals eerder in dit artikel genoemd heeft schilderen van jouw trap het grote nadeel dat je het constant moet bijhouden en dat beschadigen zeer waarschijnlijk zijn. Om deze reden heeft Next Step treden ontwikkeld die kras- en slijtvast zijn. Daarnaast zijn de treden onderhoudsarm en ook nog eens antislip en makkelijk schoon te houden. Ook leveren wij onze treden in veel verschillende designs. Hierdoor kan je zelf kiezen wat het beste bij jouw woning past! Dus heb je geen zin in het schilderen en onderhoud van een vuren houten trap? Dan informeren wij je graag over de mogelijkheden met ons trede over trede systeem. Neem vrijblijvend contact op.

Benieuwd naar kleuren en designs?Bekijk onze volledige collectie

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Zijkant trap afwerken

Wanneer je je trap laat renoveren, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de afwerking van de zijkanten van de trap. De zijkanten...

Lees meer

Wat kan ik verwachten na mijn offerteaanvraag?

Je hebt een offerte bij ons aangevraagd, en nu? Lees verder om erachter te komen wat er bij ons gebeurt vanaf het moment dat er...

Lees meer

Top 5 meest gekozen kleuren januari t/m mei 2022

Laat je inspireren door de keuzes van anderen. We hebben de top-5 meest bestelde designs van het eerste kwartaal van 2022 op een rijtje gezet....

Lees meer