Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Hollandse kwaliteit
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd

Een nieuwbouw woning met een vuren trap?

23 januari 2018

Maar hoe kunt u deze nieuwbouw vuren trap nu het beste afwerken? Wat voor verf is er gebruikt als grondverf. En wat zijn de alternatieven? U leest het in dit blog.

Afwerken en onderhoud

De kans is groot dat uw nieuwbouw vuren trap behandeld is met een grondverf op waterbasis. Tegenwoordig maken bijna alle trappenfabrieken hier gebruik van vanwege de regelgeving en voordelen voor het milieu en de mens. U kunt dus het beste uw trap afschilderen met een verf op waterbasis. Twijfelt u over de gebruikte verf? Neem dan contact op met uw trapleverancier.

Zorg voor dat u begint met schilderen dat de trap vrij is van vuil, vet en stof. En de spijker en schroefgaatjes gedicht zijn met plamuur of kneedbaar hout. Hierna de trap geheel licht opschuren en deze voorzien van 1 of 2 lagen lak in de gewenste kleur.

Wilt u een geschilderde vurenhouten trap mooi houden dan moet u deze circa om de 2-3 jaar opnieuw schilderen. Doordat vuren een zachte houtsoort is, is daarnaast de kans op beschadigingen groot. Een eventuele beschadiging kunt u weer vullen met plamuur of kneedbaar hout om vervolgens het geheel weer af te lakken.

Duurzaam bekleden

Ziet u het niet zitten om de trap te schilderen en deze vervolgens te onderhouden? Dan kunt u er voor kiezen om uw trap te laten bekleden met ons trede over trede systeem. Deze overzettreden zijn onderhoudsarm en hoeven niet geschilder te worden. Het is met deze traptreden daarnaast mogelijk om de trap tot een echte eye-catcher te transformeren. Bekijk de mogelijkheden op onze collectie pagina.

Ontdek de collectie

De trap in uw nieuwbouw woning laten bekleden?

Heeft u geen zin in het schilderen en onderhoud van een vuren houten trap? Dan informeren wij u graag over de mogelijkheden met ons trede over trede systeem. Neem vrijblijvend contact op of vraag een gratis kleurstaal aan.

Benieuwd naar kleuren en designs?Vraag gratis staal aan

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht
10 januari 2019

Trapmatten aan vervanging toe?

Je kijkt naar je trap en, of je nou naar boven of naar beneden wilt, eigenlijk kun je geen kant meer op. De trapmat op...
08 januari 2019

Een stalen trap; een ijzersterke keuze in een industrieel interieur!

Om maar meteen een open deur in te trappen, en hiermee in huis te vallen: een stalen trap is een goede keuze! Een oude trap...
29 december 2018

Zigzaggen of stapelen met trappen

Je gaat naar Google, tikt in ‘trap renoveren’ of ‘nieuwe trap’ en drukt op ENTER. Wat volgt heeft nog het meeste weg van Alice die...