Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Hollandse kwaliteit
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd

Een nieuwbouw woning met een vuren trap?

23 januari 2018

Maar hoe kunt u deze nieuwbouw vuren trap nu het beste afwerken? Wat voor verf is er gebruikt als grondverf. En wat zijn de alternatieven? U leest het in dit blog.

Afwerken en onderhoud

De kans is groot dat uw nieuwbouw vuren trap behandeld is met een grondverf op waterbasis. Tegenwoordig maken bijna alle trappenfabrieken hier gebruik van vanwege de regelgeving en voordelen voor het milieu en de mens. U kunt dus het beste uw trap afschilderen met een verf op waterbasis. Twijfelt u over de gebruikte verf? Neem dan contact op met uw trapleverancier.

Zorg voor dat u begint met schilderen dat de trap vrij is van vuil, vet en stof. En de spijker en schroefgaatjes gedicht zijn met plamuur of kneedbaar hout. Hierna de trap geheel licht opschuren en deze voorzien van 1 of 2 lagen lak in de gewenste kleur.

Wilt u een geschilderde vurenhouten trap mooi houden dan moet u deze circa om de 2-3 jaar opnieuw schilderen. Doordat vuren een zachte houtsoort is, is daarnaast de kans op beschadigingen groot. Een eventuele beschadiging kunt u weer vullen met plamuur of kneedbaar hout om vervolgens het geheel weer af te lakken.

Duurzaam bekleden

Ziet u het niet zitten om de trap te schilderen en deze vervolgens te onderhouden? Dan kunt u er voor kiezen om uw trap te laten bekleden met ons trede over trede systeem. Deze overzettreden zijn onderhoudsarm en hoeven niet geschilder te worden. Het is met deze traptreden daarnaast mogelijk om de trap tot een echte eye-catcher te transformeren. Bekijk de mogelijkheden op onze collectie pagina.

Ontdek de collectie

De trap in uw nieuwbouw woning laten bekleden?

Heeft u geen zin in het schilderen en onderhoud van een vuren houten trap? Dan informeren wij u graag over de mogelijkheden met ons trede over trede systeem. Neem vrijblijvend contact op of vraag een gratis kleurstaal aan.

Benieuwd naar kleuren en designs?Vraag gratis staal aan

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht
18 juli 2019

Keepboomtrap renoveren

Heb jij thuis een keepboomtrap, maar ben je er niet helemaal tevreden mee? Of past de kleur van je trap niet meer bij je interieur?...
23 april 2019

Houd rekening met uw huisdier bij de traprenovatie

Uw pas geschilderde trap ligt er strak en fris bij en dit wilt u natuurlijk zo lang mogelijk zo houden. U doet zelfs elke keer...
30 januari 2019

Een split level woning? Zo verbind je de verdiepingen met elkaar.

Een split level woning is voor veel mensen een enorme uitdaging qua inrichting. Hoe ga je om met al die verschillende niveaus? En hoe zorg...