98% tevredenheid
Super snelle levering
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit

Trap schilderen in uw nieuwbouw woning met een vuren trap?

Maar hoe kunt u deze nieuwbouw vuren trap nu het beste afwerken? Wat voor verf is er gebruikt als grondverf. En wat zijn de alternatieven? U leest het in dit blog.

Afbeelding - Afwerken en onderhoud

Afwerken en onderhoud

De kans is zeer groot dat uw nieuwbouw vuren trap is behandeld met een grondverf op waterbasis, gezien bijna alle trapfabrikanten hier gebruik van maken. Dit komt door de regelgeving en de voordelen voor het milieu en voor de mens. Om deze reden kunt u uw trap het beste schilderen met verf op waterbasis. Twijfelt u over de verf voor uw trap? Neem dan vooral contact op met uw leverancier.

Wanneer u begint met schilderen moet u allereerst zorgen dat de trap vrij is van vuil, vet en stof. Daarnaast is het belangrijk dat alle spijker en schroefgaatjes gedicht zijn met plamuur of kneedbaar hout. Hierna kunt u de gehele trap licht opschuren. Vervolgens kunt u de trap voorzien van 1 of 2 lagen in de gewenste kleur.

Wanneer u uw vurenhouten trap mooi wilt houden, moet u rekening houden dat u deze ongeveer om de 2 - 3 jaar opnieuw moet schilderen. Dit komt doordat vuren een zachte houtsoort is. Daarnaast is de kans op beschadigingen erg groot. Verder kunt u een eventuele beschadiging wel weer vullen met plamuur of kneedbaar hout, om vervolgens het geheel weer netjes af te lakken.

Afbeelding - Duurzaam bekleden

Duurzaam bekleden

Heeft u geen zin om uw trap constant opnieuw te schilderen? In dit geval kunt u ervoor kiezen om uw trap te bekleden met ons trede over trede systeem. Onze overzettreden zijn onderhoudsarm en hoeven niet geschilderd te worden. Verder is het met onze traptreden mogelijk om de trap de echte eye-catcher te maken! Bekijk de mogelijkheden op onze collectie pagina.

Ontdek de collectie

Wilt u uw trap schilderen?

Zoals eerder in dit artikel genoemd heeft schilderen van uw trap het grote nadeel dat u het constant moet bijhouden en dat beschadigen zeer waarschijnlijk zijn. Om deze reden heeft Next Step treden ontwikkeld die kras- en slijtvast zijn. Daarnaast zijn de treden onderhoudsarm en ook nog eens antislip en makkelijk schoon te houden. Ook leveren wij onze treden in veel verschillende designs. Hierdoor kunt u zelf kiezen wat het beste bij uw woning past! Dus heeft u geen zin in het schilderen en onderhoud van een vuren houten trap? Dan informeren wij u graag over de mogelijkheden met ons trede over trede systeem. Neem vrijblijvend contact op.

Benieuwd naar kleuren en designs?Bekijk onze volledige collectie

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Wat kan ik verwachten na mijn offerteaanvraag?

Je hebt een offerte bij ons aangevraagd, en nu? Lees verder om erachter te komen wat er bij ons gebeurt vanaf het moment dat er...

Top 5 meest gekozen kleuren januari t/m mei 2022

Laat je inspireren door de keuzes van anderen. We hebben de top-5 meest bestelde designs van het eerste kwartaal van 2022 op een rijtje gezet....

Traprenovatie bij een landelijk interieur

Een landelijk interieur is al langere tijd zeer populair bij Nederlandse huishoudens. Deze interieurstijl is tijdloos en straalt rust uit. Een uitstraling die we allemaal...