fbpx
Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Gratis LED verlichting
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd

Trap schilderen in uw nieuwbouw woning met een vuren trap?

23 januari 2018

Maar hoe kunt u deze nieuwbouw vuren trap nu het beste afwerken? Wat voor verf is er gebruikt als grondverf. En wat zijn de alternatieven? U leest het in dit blog.

Afwerken en onderhoud

De kans is zeer groot dat uw nieuwbouw vuren trap is behandeld met een grondverf op waterbasis, gezien bijna alle trapfabrikanten hier gebruik van maken. Dit komt door de regelgeving en de voordelen voor het milieu en voor de mens. Om deze reden kunt u uw trap het beste schilderen met verf op waterbasis. Twijfelt u over de verf voor uw trap? Neem dan vooral contact op met uw leverancier.

Wanneer u begint met schilderen moet u allereerst zorgen dat de trap vrij is van vuil, vet en stof. Daarnaast is het belangrijk dat alle spijker en schroefgaatjes gedicht zijn met plamuur of kneedbaar hout. Hierna kunt u de gehele trap licht opschuren. Vervolgens kunt u de trap voorzien van 1 of 2 lagen in de gewenste kleur.

Wanneer u uw vurenhouten trap mooi wilt houden, moet u rekening houden dat u deze ongeveer om de 2 - 3 jaar opnieuw moet schilderen. Dit komt doordat vuren een zachte houtsoort is. Daarnaast is de kans op beschadigingen erg groot. Verder kunt u een eventuele beschadiging wel weer vullen met plamuur of kneedbaar hout, om vervolgens het geheel weer netjes af te lakken.

Duurzaam bekleden

Heeft u geen zin om uw trap constant opnieuw te schilderen? In dit geval kunt u ervoor kiezen om uw trap te bekleden met ons trede over trede systeem. Onze overzettreden zijn onderhoudsarm en hoeven niet geschilderd te worden. Verder is het met onze traptreden mogelijk om de trap de echte eye-catcher te maken! Bekijk de mogelijkheden op onze collectie pagina.

Ontdek de collectie

Wilt u uw trap schilderen?

Zoals eerder in dit artikel genoemd heeft schilderen van uw trap het grote nadeel dat u het constant moet bijhouden en dat beschadigen zeer waarschijnlijk zijn. Om deze reden heeft Next Step treden ontwikkeld die kras- en slijtvast zijn. Daarnaast zijn de treden onderhoudsarm en ook nog eens antislip en makkelijk schoon te houden. Ook leveren wij onze treden in veel verschillende designs. Hierdoor kunt u zelf kiezen wat het beste bij uw woning past! Dus heeft u geen zin in het schilderen en onderhoud van een vuren houten trap? Dan informeren wij u graag over de mogelijkheden met ons trede over trede systeem. Neem vrijblijvend contact op of vraag een gratis kleurstaal aan.

Benieuwd naar kleuren en designs?Vraag gratis staal aan

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht
09 juni 2020

Top 5 meest bestelde kleuren april/mei 2020

Kunt u moeilijk kiezen welke kleur treden u wilt gebruiken bij de renovatie van uw trap? Laat u dan inspireren door de keuzes die anderen...
10 maart 2020

De kleuren en trends van 2020

Natuurlijke kleuren, Scandinavisch of klassiek in een modern jasje. Wat betreft het interieur zijn dit allemaal trends en kleuren die u veel terug gaat zien...
20 september 2019

Uw trap opknappen? Dit zijn de opties.

Er zijn legio mogelijkheden om uw trap op te knappen. In dit blog zetten we een aantal van de opties voor u uit één.