• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

Wenteltrappen renoveren

Verschillende opties om jouw wenteltrap te renoveren

Wenteltrappen renoveren

Heb je een wenteltrap in de gang of woonkamer die aan vernieuwing toe is? Dan kunnen wij van Next Step Traprenovatie wellicht de oplossing bieden! In deze blog bespreken we graag of jouw wenteltrap geschikt is voor een renovatie bij Next Step Traprenovatie.

Afbeelding - Wat is een wenteltrap?

Wat is een wenteltrap?

Een wenteltrap lijkt erg veel op een spiltrap of halfslagtrap, maar het verschil zit in de bevestiging van de treden. Bij een spiltrap en halfslagtrap worden de treden direct aan de spil en in de trapbomen aan de zijkant (trapwangen) bevestigd. Bij wenteltrappen liggen de treden op een frame dat bevestigd is aan de spil. Dit maakt het voor ons lastiger om in te meten en kost dus wat extra tijd, maar hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Kan elke wenteltrap worden gerenoveerd?

Om meteen met de deur in huis te vallen: niet elke wenteltrap is geschikt voor renovatie. Verschillende typen wenteltrappen en specifieke aandachtspunten spelen hierbij een rol. Hieronder vind je de meest voorkomende situaties en geven we meteen aan of een traprenovatie mogelijk is.

  • Wenteltrap uit één geheel. Een wenteltrap waarbij de treden naadloos overgaan in de spil kan moeilijk worden gerenoveerd. Wij kunnen dit zeker renoveren maar dit vergt wat extra aandacht.
  • Spijlen in de treden. Een wenteltrap waarbij de spijlen van de trapleuning vastzitten in de treden is helaas niet geschikt voor renovatie. Het aanbrengen van overzettreden is namelijk niet mogelijk vanwege deze spijlen.
  • Losse treden en vrije trapleuning/ balustrade. Een wenteltrap waarbij de treden losstaan van de spil en de trapleuning/balustrade niet verbonden is met de treden, kan wél worden gerenoveerd. Dit door middel van onze unieke volledige treden.

Before

After

Trap After Image

Een alternatief voor jouw wenteltrap

Komt jouw wenteltrap niet in aanmerking voor renovatie? Geen zorgen, er is altijd nog een goed alternatief beschikbaar. Bij Next Step Traprenovatie streven we ernaar om jou een veilige en prachtige trap te bieden. In dat geval kun je ervoor kiezen om een compleet nieuwe trap te nemen met massieve Next Step traptreden, in plaats van een gerenoveerde trap met Next Step overzettreden. Meer hierover weten? Neem gerust vrijblijvend contact op!

De voordelen van Next Step

  • Luxe uitstraling: Met onze uitgebreide collectie kun je jouw trap een luxueuze uitstraling geven die perfect past bij jouw interieur.
  • Veiligheid: Onze overzettreden zijn voorzien van de unieke Next Step Toplaag (NST), die antislip eigenschappen biedt en veilig traplopen bevordert.
  • Duurzaamheid en onderhoudsgemak: Dankzij onze overzettreden maak je de basistrap duurzamer, waardoor deze veel langer meegaat. Een trap voor het leven dus! De NST zorgt ervoor dat onze trap- en overzettreden kras- en slijtvast zijn. Hierdoor blijft je trap er zelfs na jarenlang gebruik uitzien als nieuw, met minimaal onderhoud.

Denk aan het totaalplaatje bij traprenovatie

Bij een traprenovatie denken we bij Next Step Traprenovatie niet alleen aan de traptreden en stootborden. We kijken naar het geheel en bieden oplossingen voor verschillende elementen, zoals trapwangen, trapleuningen en/of balustrades. Als extra optie kun je zelfs kiezen voor ledverlichting in de treden. Zo creëren we een complete traprenovatie die voldoet aan al jouw wensen en behoeften.

Jouw wenteltrap renoveren

Benieuwd naar wat Next Step Traprenovatie voor jouw wenteltrap kan betekenen? Neem contact op met onze experts voor meer informatie en ontdek de mogelijkheden!

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Ruimte onder open of dichte trap benutten

Het benutten van de ruimte onder de trap is niet alleen praktisch, maar het maximaliseert ook de beschikbare ruimte in je huis. Er zijn talloze...

Lees meer

Interieurplannen? Gebruik een moodboard!

Ben je van plan jouw trap en/of complete interieur een make-over te geven, maar worstel je nog met het bepalen van de juiste stijl voor...

Lees meer

Afwerking van de zijkanten van de trap

Wanneer je je trap laat renoveren, is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de afwerking van de zijkanten van de trap. De zijkanten...

Lees meer
Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit