• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

Luie trappen

Maak van jouw oude trap een heuse droomtrap!

Wat is een luie trap?

Tegenwoordig wordt er vrijwel altijd voor luie trappen gekozen in nieuwbouwwoningen. Deze trap met grote aantrede, kleine optreden en kleine hellingshoek heeft zo zijn voor- en nadelen. Wil je je luie trap laten renoveren? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Luie trappen zijn een specifiek type trap dat je herkent aan zijn brede, ondiepe treden. In tegenstelling tot traditionele trappen zijn de treden van luie trappen veel ondieper. Hoewel luie trappen minder steil zijn dan traditionele trappen, beslaan ze vaak meer vloeroppervlak dan een traditionele trap, waardoor ze meer ruimte in beslag nemen. Het is belangrijk om eerst te overwegen of er voldoende ruimte beschikbaar is voor een luie trap.

Luie trappen zijn ontworpen om het gemakkelijker te maken om op en af te lopen. Ze kunnen vooral handig zijn voor mensen die moeite hebben met het beklimmen van traditionele trappen. Kan jouw luie trap wel een opknapbeurt gebruiken? Kies dan voor een kwalitatieve traprenovatie van Next Step Traprenovatie en geniet van je vernieuwde trap!

Afmetingen van een luie trap

De afmetingen van een luie trap variƫren, afhankelijk van het ontwerp en de toepassing. Zoals eerder vermeld zijn de treden van luie trappen veel ondieper dan reguliere trappen. De meeste luie trappen hebben een tredehoogte van 10 centimeter of minder, terwijl traditionele trappen vaak een tredehoogte hebben van ongeveer 18 centimeter.

De breedte van de treden van een luie trap is meestal groter dan die van traditionele trappen. Dit kan variƫren van ongeveer 60 cm tot meer dan 1 meter, afhankelijk van de toepassing en de beschikbare ruimte. Ook voor een trap met afwijkende afmetingen kun je terecht bij Next Step Traprenovatie.

Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2

Voordelen en nadelen van luie trappen

Elke trapsoort heeft zo zijn voordelen en nadelen. Next Step Traprenovatie renoveert alle soorten trappen, waaronder de luie trap. Hieronder hebben wij alle voor- en nadelen van de luie trap op een rijtje gezet.

Voordelen van luie trappen

  • Comfortabeler – Luie trappen zijn over het algemeen comfortabeler om op te lopen dan traditionele trappen vanwege de ondiepe treden en de lagere helling. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen.
  • Ruimtebesparend – Er is vaak minder vloeroppervlak nodig voor luie trappen, vergeleken met traditionele trappen. Hierdoor zijn ze een goede optie voor kleine huizen, appartementen of kantoren waar de ruimte beperkt is.
  • Aantrekkelijk ontwerp – Luie trappen hebben een uniek uiterlijk en kunnen een aantrekkelijk ontwerpkenmerk zijn in het interieur van je woning.

Nadelen van luie trappen

  • Meer ruimte nodig in de lengte – Hoewel luie trappen minder ruimte innemen in de breedte, nemen ze vaak meer ruimte in beslag in de lengte. Dit kan een probleem zijn in huizen of gebouwen met beperkte ruimte.
  • Minder steil – Hoewel de minder steile helling van de luie trap een voordeel kan zijn voor sommige mensen, kan het een nadeel zijn voor anderen die liever een steilere helling hebben om sneller boven te komen.
  • Meer traptreden – Aangezien de treden van luie trappen ondieper zijn, zijn er over het algemeen meer treden nodig om een bepaalde hoogte te bereiken. Dit kan vermoeiend zijn voor mensen die een lange trap moeten beklimmen.

Next Step materiaal

Renovaties van Next Step Traprenovatie worden uitgevoerd met HPL-overzettreden en stootborden. HPL staat voor High Pressured Laminate, bestaande uit een basislaag, decoratielaag en bovenplaat. Dankzij deze unieke samenstelling is een Next Step overzettrede goed bestand tegen vocht, hitte en krassen, waardoor je luie trap geschikt is voor intensief gebruik. Na een traprenovatie hoef je je geen zorgen te maken over slijtage en schilderwerk. Ten opzichte van de meeste houten trappen, gaan HPL traptreden veel langer mee.

Nog een voordeel van HPL is dat er veel verschillende designs beschikbaar zijn. Ga bijvoorbeeld voor een houtlook Next Step design. Deze designs zijn zo mooi dat ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Of ga voor een stoer en industrieel design met onze betonlook en blauwstaal look overzettreden en stootborden.

Laat je luie trap renoveren

Wil je meer weten over een renovatie van je luie trap? Neem dan contact met ons op voor een gratis advies of vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor de kosten van een traprenovatie.

Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit