• bg Vanaf twee weken geleverd
  • bg Vaste prijsgarantie
  • bg Betrouwbare kwaliteit

Nieuwe trap of traprenovatie?

Toe aan een nieuwe uitstraling van je woning? Het vervangen van je huidige trap kan een logische keuze lijken, maar traprenovatie biedt daarentegen veel voordelen.

Nieuwe trap

Wanneer je op zoek bent naar een manier om je woning een frisse uitstraling te geven, kan het vervangen van je oude trap een logische keuze lijken. Toch is het belangrijk om te overwegen of het plaatsen van een nieuwe trap daadwerkelijk de beste oplossing is. Een traprenovatie kan namelijk veel voordelen bieden ten opzichte van het aanschaffen van een nieuwe trap. Op deze pagina leggen we uit waarom.

Kosten van een nieuwe trap

Een nieuwe trap laten plaatsen brengt verschillende kosten met zich mee. Zo moet er niet alleen een nieuwe trap worden aangeschaft, dus de materiaalkosten, maar moeten er ook kosten worden gemaakt voor het plaatsen van de trap. Deze kosten hangen natuurlijk af van je wensen; bestel je een bouwpakket trap die je zelf monteert of huur je een vakman in om de klus voor je te klaren?

Daarnaast kan het zijn dat er extra werkzaamheden moeten worden verricht, zoals het aanpassen van de trapopening of het verleggen van leidingen. De kosten van een nieuwe trap kunnen daardoor oplopen, en dat is iets wat veel mensen liever vermijden.

Kosten van een traprenovatie

Een traprenovatie kan goedkoper uitpakken dan het aanschaffen van een nieuwe trap. Dit komt omdat bij een traprenovatie de bestaande trap wordt aangepast, in plaats van dat er een compleet nieuwe trap wordt geplaatst. Je kunt bij ons al jouw trap laten renoveren vanaf €2.850,- incl. btw en montage!

De kosten van jouw traprenovatie zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de vorm en het aantal treden van jouw huidige trap, of het een open trap betreft, een dichte trap of dat het dichtmaken van een open trap betreft. Om je een exacte prijs te kunnen vertellen vragen we je daarom ook om ons offerteformulier in te vullen. Dan hebben we alle informatie die we nodig hebben om de prijs van jouw traprenovatie te kunnen berekenen. De offerte ontvang je van ons binnen één dag (met uitzondering van weekenden en feestdagen).

Zelf je trap renoveren

Ben je nou zelf heel handig? Dan is het ook een optie om onze overzettreden en alle andere traprenovatie benodigdheden los te bestellen en zelf je traprenovatie uit te voeren. Hiermee bespaar je op de kosten om de renovatie uit te laten voeren door een van onze monteurs.

Voordelen van een traprenovatie

Een traprenovatie biedt naast het kostenaspect nog een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het plaatsen van een nieuwe trap.

Snel uit te voeren

Een ander voordeel van een traprenovatie is dat deze snel kan worden uitgevoerd. In de meeste gevallen kan de trap binnen één dag worden gerenoveerd, waardoor je woning snel weer toonbaar is. Bij het plaatsen van een nieuwe trap kan dit proces veel langer duren, omdat er vaak meer werkzaamheden bij komen kijken.

Geen hak- en breekwerk

Omdat je huidige trap kan blijven staan en er niet uit hoeft te worden gesloopt is er dus ook geen sprake van hak- en breekwerk. Onze overzettreden worden over je bestaande trap geplaatst. Het op maat zagen van de overzettreden gebeurt buiten, dus de overlast is minimaal.

Duurzaam

Een traprenovatie is ook nog eens duurzamer dan het plaatsen van een nieuwe trap. Bij een traprenovatie wordt immers gebruikgemaakt van de bestaande trap, wat betekent dat er minder materiaal hoeft te worden gebruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Verschillende designs

We hebben een uitgebreide collectie om uit te kiezen. Je hebt niet alleen de keuze uit verschillende houtlook designs, maar ook betonlook of staal look. Hierdoor kun je genieten van de uitstraling van een betonnen of stalen trap, zonder de nadelen ervan (koude voeten!).

Benieuwd naar de mogelijkheden? Doe inspiratie op in onze catalogus!Download catalogus

Ook jouw trap renoveren?

Het plaatsen van een nieuwe trap kan een flinke investering zijn, terwijl een traprenovatie voordeliger kan zijn en bovendien snel en duurzaam is. Bij een traprenovatie wordt de bestaande trap aangepast en vernieuwd, waardoor deze er weer als nieuw uitziet. Wil je weten wat een traprenovatie in jouw situatie kost en wat onze unieke werkwijze hiervoor is? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Veelgestelde vragen

Vragen over nieuwe trappen versus traprenovatie? Wellicht staat het antwoord op jouw vraag tussen de veelgestelde vragen hieronder.

Vanaf twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit