Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Hollandse kwaliteit
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd

Vuren trap versleten of onderhouden?

08 januari 2018

Een vuren trap is gemaakt van een zachte houtsoort. Naar verloop van tijd zal dit hout gebruikssporen gaan vertonen. Wanneer een vuren trap niet goed onderhouden wordt kunnen de treden gaan slijten. Daarom geven wij u graag een aantal tips om dit tegen te gaan.

Regelmatig onderhoud

Door de trap op tijd te schuren en opnieuw in de lak te zetten bouwt u weer een beschefmende laag op. Dit voorkomt de meeste slijtage. Om een trap echt netjes te houden is het nodig om de trap om de twee tot vier jaar te verfen.

Tip: wanneer u de trap gaat schilderen sla dan steeds een trede over zodat u gebruik kan blijven maken van uw trap.

Gebruik een slijtstrip

Een slijtstrip – antisliprubber – voorkomt een deel van de slijtage aan de voorzijde van de trede. Doordat u daar meer op het rubber loopt dan op de trede zelf.

Maak de trap onderhoudsarm

Verder kunt u er voor kiezen om de trap onderhoudsarm te maken. Wij kunnen voor u de vuren trap bekleden met onze slijtvaste overzettreden. Ten eerste hoeven deze treden niet geschilderd of geschuurd te worden. Ten tweede zijn ze heel makkelijk schoon te houden in het dagelijks gebruik. Doordat vlekken of vocht niet in het materiaal kunnen trekken.

Halve maantjes

Een goedkope oplossing om slijtage tegen te gaan zijn de zogeheten halve maantjes van vloerbedekking. Deze kunt u eenvoudig zelf aanbrengen op de trap. De maantjes beschermen het vurenhout tegen de grootste slijtage.

De trap is doorgesleten

Wanneer de trap echt versleten is dan is traprenovatie de beste oplossing. De treden worden dan weer netjes uitgevlakt en bekleed met een overzettrede. De treden zijn er in veel verschillende kleuren. Daarnaast zijn onze treden antislip en slijtvast.

Wilt u ook een onderhoudsarme trap?

Bekijk dan onze collectie kleuren en designs. Tip: vraag meteen een gratis kleurstaal aan, voor de beste indruk.

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht
18 juli 2019

Keepboomtrap renoveren

Heb jij thuis een keepboomtrap, maar ben je er niet helemaal tevreden mee? Of past de kleur van je trap niet meer bij je interieur?...
23 april 2019

Houd rekening met uw huisdier bij de traprenovatie

Uw pas geschilderde trap ligt er strak en fris bij en dit wilt u natuurlijk zo lang mogelijk zo houden. U doet zelfs elke keer...
30 januari 2019

Een split level woning? Zo verbind je de verdiepingen met elkaar.

Een split level woning is voor veel mensen een enorme uitdaging qua inrichting. Hoe ga je om met al die verschillende niveaus? En hoe zorg...