Binnen twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit

Vuren trap versleten of onderhouden?

Een vuren trap is gemaakt van een zachte houtsoort. Naar verloop van tijd zal dit hout gebruikssporen gaan vertonen. Wanneer een vuren trap niet goed onderhouden wordt kunnen de treden gaan slijten. Daarom geven wij je graag een aantal tips om dit tegen te gaan.

Regelmatig onderhoud

Door de trap op tijd te schuren en opnieuw in de lak te zetten bouw je weer een beschefmende laag op. Dit voorkomt de meeste slijtage. Om een trap echt netjes te houden is het nodig om de trap om de twee tot vier jaar te verfen.

Tip: wanneer je de trap gaat schilderen sla dan steeds een trede over zodat je gebruik kan blijven maken van jouw trap.

Gebruik een slijtstrip

Een slijtstrip – antisliprubber – voorkomt een deel van de slijtage aan de voorzijde van de trede. Doordat je daar meer op het rubber loopt dan op de trede zelf.

Maak de trap onderhoudsarm

Verder kan je er voor kiezen om de trap onderhoudsarm te maken. Wij kunnen voor je de vuren trap bekleden met onze slijtvaste overzettreden. Ten eerste hoeven deze treden niet geschilderd of geschuurd te worden. Ten tweede zijn ze heel makkelijk schoon te houden in het dagelijks gebruik. Doordat vlekken of vocht niet in het materiaal kunnen trekken.

Halve maantjes

Een goedkope oplossing om slijtage tegen te gaan zijn de zogeheten halve maantjes van vloerbedekking. Deze kan je eenvoudig zelf aanbrengen op de trap. De maantjes beschermen het vurenhout tegen de grootste slijtage.

De trap is doorgesleten

Wanneer de trap echt versleten is dan is traprenovatie de beste oplossing. De treden worden dan weer netjes uitgevlakt en bekleed met een overzettrede. De treden zijn er in veel verschillende kleuren. Daarnaast zijn onze treden antislip en slijtvast.

Wil je ook een onderhoudsarme trap?

Bekijk dan onze collectie kleuren en designs. .

Next Step afbeelding - 1
Next Step afbeelding - 2

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht

Ruimte onder open of dichte trap benutten

Het benutten van de ruimte onder de trap is niet alleen praktisch, maar het maximaliseert ook de beschikbare ruimte in je huis. Er zijn talloze...

Lees meer

Wenteltrappen renoveren

Heb je een wenteltrap in de gang of woonkamer die aan vernieuwing toe is? Dan kunnen wij van Next Step Traprenovatie wellicht de oplossing bieden!...

Lees meer

Interieurplannen? Gebruik een moodboard!

Ben je van plan jouw trap en/of complete interieur een make-over te geven, maar worstel je nog met het bepalen van de juiste stijl voor...

Lees meer
Binnen twee weken geleverd
Vaste prijsgarantie
Betrouwbare kwaliteit