fbpx
Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Gratis LED verlichting
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd

Vuren trap versleten of onderhouden?

08 januari 2018

Een vuren trap is gemaakt van een zachte houtsoort. Naar verloop van tijd zal dit hout gebruikssporen gaan vertonen. Wanneer een vuren trap niet goed onderhouden wordt kunnen de treden gaan slijten. Daarom geven wij u graag een aantal tips om dit tegen te gaan.

Regelmatig onderhoud

Door de trap op tijd te schuren en opnieuw in de lak te zetten bouwt u weer een beschefmende laag op. Dit voorkomt de meeste slijtage. Om een trap echt netjes te houden is het nodig om de trap om de twee tot vier jaar te verfen.

Tip: wanneer u de trap gaat schilderen sla dan steeds een trede over zodat u gebruik kan blijven maken van uw trap.

Gebruik een slijtstrip

Een slijtstrip – antisliprubber – voorkomt een deel van de slijtage aan de voorzijde van de trede. Doordat u daar meer op het rubber loopt dan op de trede zelf.

Maak de trap onderhoudsarm

Verder kunt u er voor kiezen om de trap onderhoudsarm te maken. Wij kunnen voor u de vuren trap bekleden met onze slijtvaste overzettreden. Ten eerste hoeven deze treden niet geschilderd of geschuurd te worden. Ten tweede zijn ze heel makkelijk schoon te houden in het dagelijks gebruik. Doordat vlekken of vocht niet in het materiaal kunnen trekken.

Halve maantjes

Een goedkope oplossing om slijtage tegen te gaan zijn de zogeheten halve maantjes van vloerbedekking. Deze kunt u eenvoudig zelf aanbrengen op de trap. De maantjes beschermen het vurenhout tegen de grootste slijtage.

De trap is doorgesleten

Wanneer de trap echt versleten is dan is traprenovatie de beste oplossing. De treden worden dan weer netjes uitgevlakt en bekleed met een overzettrede. De treden zijn er in veel verschillende kleuren. Daarnaast zijn onze treden antislip en slijtvast.

Wilt u ook een onderhoudsarme trap?

Bekijk dan onze collectie kleuren en designs. Tip: vraag meteen een gratis kleurstaal aan, voor de beste indruk.

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht
09 juni 2020

Top 5 meest bestelde kleuren april/mei 2020

Kunt u moeilijk kiezen welke kleur treden u wilt gebruiken bij de renovatie van uw trap? Laat u dan inspireren door de keuzes die anderen...
10 maart 2020

De kleuren en trends van 2020

Natuurlijke kleuren, Scandinavisch of klassiek in een modern jasje. Wat betreft het interieur zijn dit allemaal trends en kleuren die u veel terug gaat zien...
20 september 2019

Uw trap opknappen? Dit zijn de opties.

Er zijn legio mogelijkheden om uw trap op te knappen. In dit blog zetten we een aantal van de opties voor u uit één.