Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Hollandse kwaliteit
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd
Open trap renoveren?Natuurlijk wilt u het karakter van uw open trap behouden. Ook na de traprenovatie. Geen probleem!

Traprenovatie open trap

Open trappen staan vaak in het zicht en centraal in uw woning. Een traprenovatie van Next Step kan uw open trap omtoveren van een “doorn in het oog” tot een echte “eye catcher”!

Uw traptreden bekleden

De treden van een open trap kunnen op twee manieren bekleed worden:

1 Enkelzijdige bekleding.

Onder een enkelzijdige bekleding verstaan wij het bekleden van de bovenzijde van de trede. De onderkant van de trede wordt niet bekleed. Dit is een voordeligere oplossing welke vaak toegepast wordt bij trappen die niet of niet volledig in het zicht staan.

2 Dubbelzijdige bekleding.

Bij deze vorm van renovatie bekleden we zowel de bovenzijde en onderzijde van de trede met een overzettrede. Dit is de meest populaire optie bij open trappen.

Open trap dicht maken?

Een open trap is prachtig, maar misschien denkt u er over na om deze toch dicht te maken? Dat kan natuurlijk ook. Ook daarvoor bent u bij Next Step aan het juiste adres. Een dichte trap is veiliger voor kleinere kinderen, ze kunnen niet tussen de treden door vallen. Daarnaast heeft u heeft minder warmteverlies en minder last van geluiden. Doordat de stootborden de warmte en het geluid tegen houden. Denk goed na voor u uw open trap dicht maakt, een open trap heeft ook voordelen. Wij adviseren u graag, neem contact met ons op.

Voordelen van een open trap en dichte trap

Om de keuze tussen een open of dichte trap makkelijker te maken voor u hebben wij de voordelen van een open en dichte trap op een rijtje gezet.

Open trap

  • Laat veel licht door
  • Open uitstraling
  • Ruimtelijk effect

Dichte trap

  • Veilig voor kinderen
  • Geluidsdempend
  • Luxe uitstraling
  • Minder warmteverlies
  • Vuil en stof valt niet tussen de treden door
Binnen één dag geplaatst
Milieuvriendelijk
Hollandse kwaliteit
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd