Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Hollandse kwaliteit
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd
Open trap renoveren?Natuurlijk wilt u het karakter van uw open trap behouden. Ook na de traprenovatie. Geen probleem!

Traprenovatie open trap

Open trappen staan vaak in het zicht en centraal in uw woning. Het renoveren van een open trap met Next Step kan uw trap omtoveren van een “doorn in het oog” tot een echte “eyecatcher”! Dat kan op verschillende manieren en natuurlijk naadloos aansluitend bij wat u voor ogen heeft. Zo kunnen we uw trap bekleden, maar ook kunnen we de open trap dichtmaken met stootborden.

Uw traptreden bekleden

De treden van een open trap kunnen op twee manieren bekleed worden:

1 Enkelzijdige bekleding.

Onder een enkelzijdige bekleding verstaan wij het bekleden van de bovenzijde van de trede. De onderkant van de trede wordt niet bekleed. Dit is een voordeligere oplossing welke vaak toegepast wordt bij trappen die niet of niet volledig in het zicht staan.

2 Dubbelzijdige bekleding.

Bij deze vorm van renovatie bekleden we zowel de bovenzijde en onderzijde van de trede met een overzettrede. Dit is de meest populaire optie bij open trappen. Door ons unieke systeem ziet de nieuwe trede er uit als een massieve traptrede. Met een nette overgang in de vorm van een hele kleine v-groef. Dit systeem is door Next Step ontwikkeld en wordt alleen door ons toegepast.

Open trap dichtmaken?

Een open trap is prachtig, maar misschien denkt u er over na om deze toch dicht te maken? Dat kan natuurlijk ook. Ook daarvoor bent u bij Next Step aan het juiste adres. Een dichte trap is veiliger voor kleinere kinderen, ze kunnen niet tussen de treden door vallen. Daarnaast heeft u heeft minder warmteverlies en minder last van geluiden. Doordat de stootborden de warmte en het geluid tegen houden.

Denk goed na voor u uw open trap dichtmaakt, een open trap heeft ook voordelen. Wij adviseren u graag, neem contact met ons op.

Voordelen van een open trap en dichte trap

Om de keuze tussen een open of dichte trap makkelijker te maken voor u hebben wij de voordelen van een open en dichte trap op een rijtje gezet.

Open trap

  • Laat veel licht door
  • Open uitstraling
  • Ruimtelijk effect

Dichte trap

  • Veilig voor kinderen
  • Geluiddempend
  • Luxe uitstraling
  • Minder warmteverlies
  • Vuil en stof valt niet tussen de treden door

In één dag gereed

Uw trap kunnen we in veel gevallen al in één dag gerenoveerd hebben. En allemaal zonder hak en breekwerk. Verder zult u er zo weinig mogelijk hinder van hebben. Zo doen we al het zaagwerk buiten bijvoorbeeld. Meer weten? Neem gerust contact op of vraag eens een offerte aan. Natuurlijk geheel kosteloos.

Binnen één dag geplaatst
Milieuvriendelijk
Hollandse kwaliteit
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd