fbpx
Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Gratis LED verlichting
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd
Open trap renoveren of bekleden?Wij renoveren jouw open trap zonder neus, dus geen opstaand randje, maar egaal rondom bekleed.Direct een offerte aanvragen?

Open trap renovatie? Of open trap bekleden?

Open trappen staan vaak in het zicht en centraal in uw woning. Wanneer jouw trap toe is aan een update kun je in plaats van een nieuwe trap ook kiezen voor een renovatie. Een traprenovatie van jouw open trap met Next Step kan jouw trap een totaal nieuwe look geven. Dat kan op verschillende manieren en natuurlijk naadloos aansluitend bij wat jij voor ogen hebt. Zo kunnen we jouw bestaande treden bekleden, waarbij we geen stootborden gebruiken, maar ook kunnen we de open trap met stootborden dichtmaken. Het is een eenvoudige manier om uw trap een compleet nieuwe uitstraling te geven.

Hoe een open trap renoveren?

De treden van een open trap kunnen op twee manieren gerenoveerd worden; met enkelzijdige bekleding of dubbelzijdige bekleding.

1. Enkelzijdige bekleding

Onder een enkelzijdige bekleding verstaan wij het bekleden van de bovenzijde van de trede. De onderkant van de trede wordt tijdens de traprenovatie niet bekleed. Dit is een voordeligere oplossing welke vaak toegepast wordt bij trappen die niet of niet volledig in het zicht staan.

2. Dubbelzijdige bekleding (uniek!)

Bij deze vorm van traprenovatie wordt de trap rondom bekleed. Dit betekent dat we zowel de bovenzijde en onderzijde van de trede bekleden met een nieuwe overzettrede. Het dubbelzijdig bekleden is de meest populaire optie bij open trappen. Door ons unieke systeem ziet de nieuwe trede er uit als een massieve traptrede. Met een nette overgang in de vorm van een hele kleine v-groef. Dit systeem is door Next Step ontwikkeld en wordt alleen door ons toegepast.

Open trap dichtmaken?

Een open trap is prachtig, maar misschien denk je er over na om deze toch dicht te maken? Dat kan natuurlijk ook. Ook daarvoor ben je bij Next Step aan het juiste adres. Een dichte trap is veiliger voor kleinere kinderen, ze kunnen niet tussen de treden door vallen. Daarnaast heb je minder warmteverlies en minder last van geluiden, omdat de stootborden de warmte en het geluid tegen houden.

Of je nou je open trap wilt renoveren en deze open wilt houden, of dat je jouw open trap wil renoveren en dicht laten maken: bij Next Step ben je aan het goede adres. Wij adviseren je graag, neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Voordelen van een open trap en dichte trap

Om de keuze tussen een open of dichte trap makkelijker te maken hebben wij de voordelen van beide opties op een rijtje gezet.

Open trap

  • Laat veel licht door
  • Open uitstraling
  • Ruimtelijk effect

Dichte trap

  • Veiliger voor kinderen
  • Geluiddempend
  • Luxe uitstraling
  • Minder warmteverlies
  • Vuil en stof valt niet tussen de treden door

Binnen twee weken geleverd en in één dag gereed

Je hoeft bij ons niet lang te wachten op je traprenovatie; we kunnen vaak binnen twee weken al aan de slag. En we kunnen jouw trap in veel gevallen al in één dag gerenoveerd hebben. En allemaal zonder hak en breekwerk. Verder zal je er zo weinig mogelijk hinder van hebben. Zo doen we al het zaagwerk buiten bijvoorbeeld. En als finishing touch ontvang je gratis LED verlichting bij jouw traprenovatie, zodat je ‘s nachts veilig de trap af kunt. Meer weten? Neem gerust contact op of vraag eens een offerte aan. Natuurlijk geheel kosteloos.

Binnen één dag geplaatst
Milieuvriendelijk
Gratis LED verlichting
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd