Binnen één dag gereed
Milieuvriendelijk
Hollandse kwaliteit
Onderhoudsarm & Antislip
Binnen twee weken geleverd

Massief hout of HPL treden?

12 januari 2018

Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Maar aan het materiaal hout kleven ook een aantal nadelen. Deze nadelen heeft u niet met een HPL traptrede. En de Next Step houtdecoren evenaren de warme uitstraling van hout moeiteloos. Wat de voornaamste verschillen zijn tussen hout en HPL en hoe u een mooie warme trap kan krijgen zonder gebruik te maken van massief hout leest u in deze blogpost.

Onderhoud

Massief houten trap

De uitstraling van massief hout is natuurlijk en erg fraai. Omdat het een natuurproduct is vergt het ook veel onderhoud. Hout is van zichzelf niet slijtvast en moet behandeld worden met een lak of olie om het hout te beschermen. Deze beschermlaag moet regelmatig bijgewerkt worden (om de 2-3 jaar) om slijtage te voorkomen.

HPL traptrede

Een traptrede gemaakt van hpl kan met onze decoren dezelfde uitstraling hebben als massief hout. Het HPL dat wij gebruiken is voorzien van een zeer slijtvaste toplaag. Het is dus niet nodig om onze HPL traptrede te voorzien van lak of verf. Next Step traptreden zijn zo slijtvast dat wij hier 20 jaar garantie op kunnen geven.

Kleur

Massief houten trap

Massief hout heb je in veel verschillende soorten. Van eiken tot mahonie. Een nadeel van massief hout is dat het na verloop van tijd kan verkleuren. Zo heeft eikenhout de neiging om te vergelen. Hierdoor kan de trap er anders uit gaan zien dan gewenst is. Hou hier bij de aanschaf rekening mee!

HPL traptrede

Het door ons gebruikte materiaal is bestand tegen UV straling en verkleurt daarom niet. Dus ook na vele jaren weet u zeker dat de kleur nog steeds zo is als bij aanschaf van de trap. Daarnaast is het met HPL mogelijk om uw trap in kleuren te maken die met traditionele materialen niet mogelijk of heel duur waren, zoals betonlook of blauwstaal.

 

Bijna niet te onderscheiden

Hier ziet u ons decor Glen Oak op een massief eikenhouten plank. Het verschil is bijna niet te zien.

Hoe krijg ik die natuurlijke uitstraling zonder de nadelen?

De warme natuurlijke uitstraling kunt u krijgen door te kiezen voor een van onderstaande natuurlijke houtdecoren:

Glen Oak heeft de luxe warme uitstraling van foutvrij eikenhout. Dit ultra realistische decor is niet van echt te onderscheiden en past perfect in een modern of klassieke sfeer.

Noce Romantice heeft de uitstraling van massief Amerikaans Notenhout. Deze kleur combineert erg goed met witte stootborden en witte bomen. Ook dit is een veelzijdig decor en past goed in een landelijk rustiek interieur.

Krijg de uitstraling van licht rustiek geolied eikenhout met het decor Chalet Oak. Dit decor is heel erg natuurgetrouw en past goed in elk interieur.

Bekijk deze en andere decoren in onze kleurencollectie

Benieuwd naar kleuren en designs?Vraag gratis kleurstaal aan

Laatste nieuws

Naar nieuwsoverzicht
18 juli 2019

Keepboomtrap renoveren

Heb jij thuis een keepboomtrap, maar ben je er niet helemaal tevreden mee? Of past de kleur van je trap niet meer bij je interieur?...
23 april 2019

Houd rekening met uw huisdier bij de traprenovatie

Uw pas geschilderde trap ligt er strak en fris bij en dit wilt u natuurlijk zo lang mogelijk zo houden. U doet zelfs elke keer...
30 januari 2019

Een split level woning? Zo verbind je de verdiepingen met elkaar.

Een split level woning is voor veel mensen een enorme uitdaging qua inrichting. Hoe ga je om met al die verschillende niveaus? En hoe zorg...